Monchou Taart Zakt In Elkaar

Monchou Taart Zakt In Elkaar

Eef Kookt Zo MonChoutaart met bastognekoekbodem Eef Kookt Zo
Eef Kookt Zo MonChoutaart met bastognekoekbodem Eef Kookt Zo from www.eefkooktzo.nl
www.eefkooktzo.nl

Ingrediënten

  • 200 gram Digestive koekjes
  • 100 gram roomboter
  • 500 gram MonChou
  • 200 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels bloem

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Maal de Digestive koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller.
  3. Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur.
  4. Meng de fijngemalen koekjes met de gesmolten boter en druk dit mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm.
  5. Zet de springvorm in de koelkast om de bodem te laten opstijven.
  6. Klop de MonChou los in een kom.
  7. Voeg de kristalsuiker toe en meng goed door elkaar.
  8. Voeg één voor één de eieren toe en mix steeds goed door.
  9. Voeg het vanille-extract, de slagroom en de bloem toe en meng tot een glad geheel.
  10. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het MonChou mengsel over de bodem.
  11. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
  12. Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de vulling stevig aanvoelt.
  13. Laat de taart afkoelen in de oven met de deur op een kier.
  14. Zet de taart vervolgens in de koelkast om volledig op te stijven, dit duurt ongeveer 4 uur.
  15. Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm.
  16. Snijd de taart in stukken en serveer.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 stuk
Calorieën: 350
Vet: 25g
Koolhydraten: 30g
Eiwit: 6g

Gezondheidsvoordelen

Deze monchou taart bevat monchou, wat een merknaam is voor roomkaas. Roomkaas is een goede bron van calcium, wat essentieel is voor sterke botten en tanden. Daarnaast levert roomkaas ook een goede hoeveelheid vitamine A en vitamine D, wat belangrijk is voor een gezond immuunsysteem en het behoud van een gezonde huid.

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 45 minuten

Totale tijd: 5 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *