Halal Taart Multivlaai

Halal Taart Multivlaai

Vegan taart bij Multivlaai Nederlandse Vereniging voor Veganisme
Vegan taart bij Multivlaai Nederlandse Vereniging voor Veganisme from www.veganisme.org
www.veganisme.org

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 500 ml melk
  • 2 eetlepels maïzena
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 blikje fruitcocktail
  • 1 blikje perzikken
  • 1 blikje abrikozen
  • 1 blikje mandarijnen
  • 1 blikje ananas
  • 1 blikje kersen
  • 1 blikje aardbeien
  • 1 pakje klopfix
  • 100 ml slagroom
  • 50 gram suiker

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de taartbodem. Meng de bloem, boter, suiker, ei, vanillesuiker en zout in een grote kom. Kneed het deeg met je handen totdat het een samenhangend geheel vormt. Laat het deeg vervolgens een half uur rusten in de koelkast.

Stap 2: Taartbodem maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in en bestuif deze met bloem. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de taartvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de taartbodem in ongeveer 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Stap 3: Vlaaivulling maken

Terwijl de taartbodem in de oven staat, kun je de vlaaivulling maken. Verwarm de melk in een pan op laag vuur. Meng in een aparte kom de maïzena, suiker en vanillesuiker. Voeg een scheutje koude melk toe aan het maïzenamengsel en roer goed door. Giet het maïzenamengsel vervolgens bij de warme melk in de pan en blijf goed roeren totdat de vla dikker wordt. Haal de pan van het vuur en laat de vla afkoelen.

Stap 4: Taart afmaken

Haal de taartbodem uit de oven en laat deze volledig afkoelen. Verdeel de vla over de taartbodem. Laat de fruitcocktail, perzikken, abrikozen, mandarijnen, ananas, kersen en aardbeien uitlekken en verdeel deze over de vla. Klop de slagroom met de klopfix en suiker stijf. Verdeel de slagroom over de taart en garneer eventueel met wat extra fruit.

Voedingswaarde:

  • Energie: 350 kcal
  • Vet: 15 gram
  • Verzadigd vet: 8 gram
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Suikers: 30 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Zout: 0.5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze halal taart multivlaai bevat verschillende soorten fruit, waardoor het een goede bron is van vitamines en mineralen. Fruit is rijk aan vezels, wat de spijsvertering bevordert en kan helpen bij het voorkomen van constipatie. Daarnaast bevat deze taart ook melk en slagroom, wat zorgt voor een goede bron van calcium en eiwitten. Calcium is belangrijk voor sterke botten en tanden, terwijl eiwitten nodig zijn voor de opbouw en reparatie van lichaamsweefsels.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bakken: 15 minuten
  • Totaal: 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *