Verjaardagstaart Maken Gynzy

Verjaardagstaart Maken Gynzy

Verjaardagstaart Gynzy
Verjaardagstaart Gynzy from pixelrz.com
pixelrz.com

Ingredienten

Om een heerlijke verjaardagstaart te maken met behulp van Gynzy heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram boter
  • 300 gram suiker
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 ml melk
  • 200 gram poedersuiker
  • 100 gram pure chocolade
  • 50 gram gekleurde hagelslag

Bereidingswijze

Stap 1: Het beslag maken

Begin met het maken van het beslag voor de verjaardagstaart. Doe de boter en suiker in een kom en mix dit goed door elkaar tot een luchtig mengsel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix deze goed door het beslag. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit op een lage stand door het beslag. Voeg tot slot het vanille-extract toe en meng het geheel goed door elkaar.

Stap 2: Het beslag verdelen

Verdeel het beslag over twee aparte kommen. Voeg aan één kom het cacaopoeder toe en meng dit goed door het beslag. Je hebt nu een kom met vanillebeslag en een kom met chocoladebeslag.

Stap 3: Het beslag bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet twee ronde bakvormen in en verdeel het vanillebeslag gelijkmatig over één van de bakvormen. Doe hetzelfde met het chocoladebeslag in de andere bakvorm. Bak de cakes in ongeveer 25-30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Stap 4: De vulling maken

Terwijl de cakes afkoelen, kun je de vulling maken. Smelt de pure chocolade au bain-marie en laat dit vervolgens iets afkoelen. Mix ondertussen de boter en poedersuiker tot een luchtig mengsel. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix dit goed door het mengsel.

Stap 5: De taart vullen

Snijd beide cakes horizontaal doormidden, zodat je vier lagen cake hebt. Verdeel de chocoladevulling gelijkmatig over drie van de vier lagen cake. Stapel de lagen op elkaar, beginnend met een vanillelaag en eindigend met een chocoladelaag.

Stap 6: De afwerking

Smelt de gekleurde hagelslag au bain-marie en laat dit iets afkoelen. Giet de gesmolten hagelslag over de bovenkant van de taart en laat het langs de zijkanten druipen voor een mooi effect. Laat de taart vervolgens volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.

Voedingswaarde

Een stuk verjaardagstaart bevat gemiddeld 350 calorieën, 20 gram vet, 40 gram koolhydraten en 4 gram eiwit.

Gezondheidsvoordelen

Een verjaardagstaart is natuurlijk geen gezonde keuze, maar af en toe genieten van een zelfgemaakte taart kan zeker geen kwaad. Het is belangrijk om te genieten van eten, ook al is het niet altijd even gezond. Door zelf je verjaardagstaart te maken met behulp van Gynzy, kun je in ieder geval controleren welke ingrediënten je gebruikt en kun je de taart aanpassen naar jouw smaak en behoeften.

Voorbereidingstijd

De voorbereidingstijd voor het maken van deze verjaardagstaart bedraagt ongeveer 30 minuten.

Bereidingstijd

De bereidingstijd voor deze verjaardagstaart bedraagt ongeveer 30 minuten.

Totale tijd

De totale tijd die nodig is om deze verjaardagstaart te maken, inclusief de voorbereidingstijd en bereidingstijd, bedraagt ongeveer 1 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *