Moscovisch Gebak Taart Recept

Moscovisch Gebak Taart Recept

Mosc. slagroomtaart de Koning Banket en Fijnbrood Bakkerij Dongen
Mosc. slagroomtaart de Koning Banket en Fijnbrood Bakkerij Dongen from www.dekoningdongen.nl
www.dekoningdongen.nl

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 250 gram suiker
  • 250 gram boter
  • 5 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in en bestuif met bloem.

Stap 2: Deeg maken

Smelt de boter in een steelpan en laat het afkoelen. Mix in een kom de suiker, vanille-extract en eieren tot een luchtig mengsel. Voeg het bloem, bakpoeder en zout toe en mix tot een glad deeg. Giet de gesmolten boter erbij en mix nogmaals goed door.

Stap 3: Taart bakken

Giet het deeg in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de taart afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt.

Stap 4: Versieren

Je kunt de taart versieren met slagroom, verse vruchten of chocoladeschaafsel. Laat je creativiteit de vrije loop!

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 plak taart

Calorieën: 350

Vet: 20 gram

Koolhydraten: 40 gram

Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel deze taart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een stukje taart bijdragen aan een gelukkig en evenwichtig eetpatroon. Het is belangrijk om te genieten van lekkernijen in moderatie en de rest van je voeding in balans te houden.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 15 minuten

Bakken: 30-35 minuten

Totaal: 45-50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *