Multivlaai Taart Met Foto

Multivlaai Taart Met Foto

Taarten Bestel het bij Multivlaai
Taarten Bestel het bij Multivlaai from www.multivlaai.nl
www.multivlaai.nl

Ingrediënten:

  • 400 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 500 ml slagroom
  • 500 gram gemengd fruit (aardbeien, bessen, bramen, frambozen)
  • 150 gram geleisuiker
  • 150 ml water
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 eetlepel citroensap
  • Optioneel: poedersuiker

Bereidingswijze:

Stap 1: Deeg maken

Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem, boter, suiker, vanillesuiker, eieren en zout in een grote kom. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Taartbodem maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter of bedek de bodem met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartbodem ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot deze goudbruin is. Haal de taartbodem uit de oven en laat hem volledig afkoelen.

Stap 3: Fruitvulling maken

Terwijl de taartbodem afkoelt, kun je de fruitvulling maken. Was het gemengde fruit en verwijder eventuele steeltjes of kroontjes. Snijd het fruit indien nodig in kleinere stukjes. Doe het fruit samen met de geleisuiker, water en citroensap in een pan en breng het geheel aan de kook. Laat het fruit ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen, tot het iets is ingedikt. Meng de maïzena met een beetje water en voeg dit toe aan de pan. Laat het geheel nog even doorkoken tot de vulling de gewenste dikte heeft. Haal de pan van het vuur en laat de fruitvulling afkoelen.

Stap 4: Slagroom maken

Klop de slagroom stijf in een kom. Voeg eventueel een beetje suiker toe voor extra zoetheid. Zet de slagroom in de koelkast tot gebruik.

Stap 5: Taart opbouwen

Als de taartbodem en fruitvulling volledig zijn afgekoeld, kun je beginnen met het opbouwen van de taart. Verdeel de fruitvulling gelijkmatig over de taartbodem. Schep de opgeklopte slagroom bovenop de fruitvulling en strijk het glad met een spatel. Als je wilt, kun je de taart nog bestrooien met wat poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Stap 6: Foto toevoegen

Als finishing touch kun je een foto op de taart plaatsen. Print een foto uit op eetbaar papier en leg deze voorzichtig op de taart. Druk de foto lichtjes aan zodat hij goed blijft zitten.

Totale bereidingstijd:

De totale bereidingstijd voor deze multivlaai taart met foto is ongeveer 2 uur, inclusief 30 minuten rusttijd voor het deeg.

Voedingswaarde:

Deze multivlaai taart met foto bevat ongeveer 300 calorieën per portie. De exacte voedingswaarde kan variëren afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de porties.

Gezondheidsvoordelen:

Deze multivlaai taart met foto bevat vers fruit, wat rijk is aan vitamines en antioxidanten. Fruit kan bijdragen aan een gezond immuunsysteem, een goede spijsvertering en een gezond hart. De slagroom in de taart levert energie en bevat calcium voor sterke botten en tanden. Het is echter belangrijk om deze taart met mate te eten, aangezien deze ook suiker en verzadigde vetten bevat.

Geniet van deze heerlijke multivlaai taart met foto als feestelijke traktatie voor bijvoorbeeld verjaardagen, jubilea of andere speciale gelegenheden. De combinatie van het zachte deeg, de zoete fruitvulling en de romige slagroom maakt deze taart een echte smaaksensatie. En met de toevoeging van een foto wordt het ook nog eens een persoonlijk kunstwerk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *