Sinaasappeltaart Ottolenghi

Sinaasappeltaart Ottolenghi

Sinaasappeltaart recept Ohmydish
Sinaasappeltaart recept Ohmydish from ohmydish.nl
ohmydish.nl

Ingredienten:

Voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram koude boter, in blokjes gesneden
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 4 sinaasappels
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel maïzena

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Het deeg maken

Zeef de bloem in een grote kom. Voeg de boter, poedersuiker, ei en zout toe. Kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 3: De sinaasappels schillen

Schil de sinaasappels en snijd ze in dunne plakjes. Verwijder de pitjes.

Stap 4: De vulling maken

Klop in een kom de suiker en eieren samen tot een luchtig mengsel. Voeg de slagroom en maïzena toe en meng goed door elkaar.

Stap 5: Het deeg uitrollen

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de taartvorm met het deeg en druk goed aan. Snijd het overtollige deeg weg.

Stap 6: De taart vullen

Leg de plakjes sinaasappel op de bodem van de taartvorm. Giet het eimengsel eroverheen.

Stap 7: Bakken

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de sinaasappeltaart in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.

Stap 8: Afkoelen en serveren

Laat de sinaasappeltaart afkoelen in de taartvorm voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer de taart op kamertemperatuur.

Voedingswaarde:

Per portie (1/8 van de taart)

  • Calorieën: 350
  • Eiwitten: 6 gram
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Vetten: 16 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

De sinaasappeltaart bevat vitamine C uit de sinaasappels, wat goed is voor je immuunsysteem. Daarnaast bevat de taart ook vezels uit de bloem en eiwitten uit de eieren.

Bereidingstijd:

30 minuten (exclusief rusttijd deeg)

Oventijd:

45 minuten

Totale tijd:

1 uur en 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *