Muscovado Taart Rudolph

Muscovado Taart Rudolph

Pin op chocolade taart van Rudolf
Pin op chocolade taart van Rudolf from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

Voor de taartbodem:

– 200 gram bloem

– 100 gram koude boter

– 50 gram muscovado suiker

– 1 ei

– Snufje zout

Voor de vulling:

– 200 gram muscovado suiker

– 200 ml slagroom

– 200 ml melk

– 3 eieren

– 1 theelepel vanille-extract

Voor de topping:

– 200 ml slagroom

– 2 eetlepels muscovado suiker

– 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

Stap 1: De taartbodem

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, koude boter, muscovado suiker, ei en snufje zout in een kom en kneed dit tot een deeg.

3. Bekleed een taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

4. Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 2: De vulling

1. Verwarm de muscovado suiker, slagroom en melk in een pan op laag vuur.

2. Klop de eieren los in een kom en voeg hier het vanille-extract aan toe.

3. Giet het warme mengsel langzaam bij de eieren terwijl je blijft roeren.

4. Giet het mengsel vervolgens terug in de pan en verwarm dit op laag vuur totdat het iets indikt.

5. Giet de vulling in de taartbodem en bak de taart nogmaals 30 minuten in de oven.

Stap 3: De topping

1. Klop de slagroom samen met de muscovado suiker en vanille-extract stijf.

2. Verdeel de slagroom over de afgekoelde taart.

Voedingswaarde:

Per portie:

– Calorieën: 350

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 40 gram

– Eiwitten: 6 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Muscovado suiker bevat meer mineralen dan gewone suiker, zoals ijzer, calcium en kalium.

– Vanille-extract kan helpen bij het verlichten van stress en het verbeteren van de stemming.

– Eieren zijn een goede bron van eiwitten en bevatten essentiële aminozuren.

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 45 minuten

Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *