Pecannotentaart Met Mascarpone
Ingrediënten:
- 200 gram bloem
- 100 gram suiker
- 125 gram boter
- 1 ei
- 200 gram mascarpone
- 100 gram poedersuiker
- 100 gram pecannoten
- 1 theelepel vanille-extract
- snufje zout
Bereidingswijze:
Stap 1: Deeg maken
Meng de bloem, suiker en een snufje zout in een kom. Voeg de boter toe en kneed tot een kruimelig deeg. Voeg het ei toe en kneed het deeg tot een samenhangende bal. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 2: Taartbodem maken
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed een taartvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartbodem 15 minuten in de oven.
Stap 3: Mascarponevulling maken
Klop de mascarpone los en voeg de poedersuiker en vanille-extract toe. Meng goed door elkaar. Voeg de mascarponevulling toe aan de taartbodem en strijk glad met een spatel.
Stap 4: Pecannoten toevoegen
Hak de pecannoten grof en strooi ze over de mascarponevulling. Druk de pecannoten lichtjes aan zodat ze goed blijven zitten.
Stap 5: Taart afbakken
Bak de pecannotentaart nog 25 minuten in de oven, tot de vulling stevig is geworden en de pecannoten goudbruin zijn.
Voedingswaarde:
Portiegrootte: 1 punt
Calorieën: 300
Vetten: 20 gram
Koolhydraten: 25 gram
Eiwitten: 5 gram
Gezondheidsvoordelen:
Deze pecannotentaart met mascarpone bevat gezonde vetten uit de pecannoten en eiwitten uit de mascarpone. Pecannoten zijn rijk aan antioxidanten en kunnen helpen bij het verlagen van het LDL-cholesterol. Mascarpone bevat probiotica, wat goed is voor de darmgezondheid.
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 30 minuten
Bakken: 40 minuten
Totaal: 1 uur en 10 minuten