Taart Met Kruimeldeeg Jeroen Meus

Taart Met Kruimeldeeg Jeroen Meus

Taarten Maken Jeroen Meus Peter Brown Bruidstaart
Taarten Maken Jeroen Meus Peter Brown Bruidstaart from llirik6553530.blogspot.com
llirik6553530.blogspot.com

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 gram fruit (bijvoorbeeld appels, peren of bessen)
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

Stap 1: Maak het deeg

Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Bereid de vulling voor

Schil het fruit en snijd het in stukjes. Meng het fruit in een kom met de suiker, bloem en kaneel.

Stap 3: Maak de taart

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in tweeën. Rol één deel uit tot een ronde lap en bekleed hiermee de bodem en randen van de taartvorm.

Verdeel de vulling over de bodem van de taartvorm.

Rol het andere deel van het deeg uit tot een dunne lap en snijd hier lange repen van. Leg de repen in een ruitvorm over de vulling.

Bak de taart in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarde:

Per portie:

  • Energie: 300 kcal
  • Vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwit: 3 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze taart met kruimeldeeg bevat fruit, wat een goede bron van vitamines en mineralen is. Daarnaast bevat het deeg vezels, wat zorgt voor een goede spijsvertering. Het gebruik van suiker kan echter leiden tot een hoge bloedsuikerspiegel, dus geniet van deze taart met mate.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 40 minuten

Totaal: 1 uur en 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *