Nijntje Taart 1 Jaar Zelf Maken

Nijntje Taart 1 Jaar Zelf Maken

42+ Nijntje Taart 1 Jaar Roze
42+ Nijntje Taart 1 Jaar Roze from hylkjewestenblog.blogspot.com
hylkjewestenblog.blogspot.com

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 snufje zout
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels water
  • Voedingskleurstof (roze, geel, blauw)

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Verse aardbeien

Benodigdheden

  • Springvorm van 20 cm
  • Spuitzak
  • Nijntje taartdecoratie

Bereidingswijze

Stap 1: De taart

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Mix de boter en suiker tot een romig geheel.

Voeg één voor één de eieren toe en mix goed door.

Voeg het zelfrijzend bakmeel, vanille-extract en zout toe en mix tot een glad beslag.

Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvorm.

Bak de taart in ongeveer 30-35 minuten gaar. Laat de taart vervolgens afkoelen.

Stap 2: De vulling

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker.

Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden.

Smeer een laag slagroom op de onderste helft van de taart.

Snijd de aardbeien in plakjes en leg deze op de slagroom.

Leg de bovenste helft van de taart erop en druk voorzichtig aan.

Stap 3: De decoratie

Meng de poedersuiker met het water tot een glad glazuur.

Verdeel het glazuur over drie aparte bakjes.

Voeg aan elk bakje een paar druppels voedingskleurstof toe, zodat je een roze, gele en blauwe kleur krijgt.

Verdeel het glazuur over de bovenkant van de taart en laat het drogen.

Spuit met behulp van de spuitzak kleine toefjes slagroom langs de rand van de taart.

Plaats de Nijntje taartdecoratie op de taart.

Voedingswaarde

Energie: 300 kcal

Vet: 15 gram

Koolhydraten: 40 gram

Eiwitten: 5 gram

Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze Nijntje taart bevat verse aardbeien, wat een goede bron is van vitamine C en antioxidanten.

De slagroom in deze taart zorgt voor een romige smaak en bevat calcium voor sterke botten.

Het zelfrijzend bakmeel bevat vezels en geeft een luchtige structuur aan de taart.

Let op: deze taart bevat suiker en vet, dus geniet ervan met mate.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 35 minuten

Totaal: 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *