Gelatine Taart Met Bloemen

Gelatine Taart Met Bloemen

Witte Taart Met Bloemen Karin Good Bruidstaart
Witte Taart Met Bloemen Karin Good Bruidstaart from letum-liber.blogspot.com
letum-liber.blogspot.com

Ingrediënten

De volgende ingrediënten zijn nodig voor de gelatine taart met bloemen:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 3 eieren
  • 500 ml melk
  • 6 gelatineblaadjes
  • 250 gram verse aardbeien
  • 250 gram verse frambozen
  • 250 gram verse blauwe bessen
  • 250 gram verse bramen
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Volg deze stappen om de gelatine taart met bloemen te maken:

Stap 1: Bereid het deeg

Begin met het maken van het deeg voor de bodem van de taart. Meng de bloem, boter, suiker en 1 ei in een kom. Kneed het deeg goed door en vorm er een bal van. Laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.

Stap 2: Maak de vulling

Terwijl het deeg rust, kun je de vulling voorbereiden. Verwarm de melk in een pan op laag vuur. Week de gelatineblaadjes in koud water totdat ze zacht zijn. Voeg de gelatineblaadjes toe aan de warme melk en roer goed door totdat de gelatine is opgelost. Laat het mengsel afkoelen.

Stap 3: Bereid het fruit voor

Was het fruit en snijd de aardbeien in plakjes. Zet het fruit apart voor later gebruik.

Stap 4: Bak de bodem

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed hiermee een taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 5: Vul de taart

Haal de bodem uit de oven en laat deze afkoelen. Giet de afgekoelde gelatinevulling in de taartvorm. Verdeel het fruit over de vulling en druk het lichtjes aan.

Stap 6: Laat de taart opstijven

Zet de taart in de koelkast en laat deze minstens 2 uur opstijven. Hierdoor wordt de gelatine stevig en krijgt de taart de juiste consistentie.

Stap 7: Klop de slagroom

Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Doe dit kort voordat je de taart serveert, zodat de slagroom lekker vers is.

Stap 8: Serveer de taart

Haal de taart uit de koelkast en verdeel de geklopte slagroom over de taart. Je kunt eventueel nog extra bloemen ter decoratie toevoegen.

Voedingswaarde

De gelatine taart met bloemen bevat per portie de volgende voedingswaarde:

  • Calorieën: 250
  • Vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze gelatine taart met bloemen bevat veel vers fruit, wat zorgt voor een goede dosis vitamines en mineralen. Daarnaast bevat gelatine collageen, wat goed is voor de huid, haar en nagels. De slagroom in dit recept zorgt voor een romige smaak, maar kan ook vervangen worden door een lichtere optie zoals Griekse yoghurt.

Voorbereidingstijd, kooktijd en totale tijd

De voorbereidingstijd voor de gelatine taart met bloemen is ongeveer 30 minuten. De taart moet vervolgens minstens 2 uur opstijven in de koelkast. De totale tijd, inclusief het opstijven, is dus ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *