Grenache Taart Maken

Grenache Taart Maken

Chocolade Ganache Taart met Paaseitjes Lot of Taste
Chocolade Ganache Taart met Paaseitjes Lot of Taste from lotoftaste.com
lotoftaste.com

Ingrediënten

Voor deze heerlijke grenache taart heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram biscuits
  • 100 gram boter
  • 500 gram roomkaas
  • 200 gram witte chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram aardbeien
  • Verse muntblaadjes ter decoratie

Bereidingswijze

Volg de onderstaande stappen om de grenache taart te maken:

Stap 1: Verkruimel de biscuits

Smelt de boter in een pan op laag vuur. Verkruimel ondertussen de biscuits in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe aan de verkruimelde biscuits en meng goed door elkaar.

Stap 2: Bereid de bodem

Neem een taartvorm en bedek de bodem met het biscuitmengsel. Druk stevig aan met de achterkant van een lepel. Zet de taartvorm vervolgens in de koelkast en laat de bodem opstijven.

Stap 3: Smelt de witte chocolade

Breek de witte chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. Zorg ervoor dat de chocolade volledig gesmolten is en laat het vervolgens iets afkoelen.

Stap 4: Mix de roomkaas en suiker

Klop de roomkaas en suiker samen in een kom tot een glad mengsel. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix goed door.

Stap 5: Voeg de gesmolten chocolade toe

Giet de gesmolten chocolade bij het roomkaasmengsel en mix opnieuw goed door elkaar. Voeg ook het vanille-extract toe en mix nogmaals tot een glad geheel.

Stap 6: Klop de slagroom stijf

Klop de slagroom stijf in een aparte kom. Voeg de opgeklopte slagroom voorzichtig toe aan het roomkaasmengsel en spatel voorzichtig door elkaar.

Stap 7: Giet het mengsel op de bodem

Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het roomkaasmengsel op de bodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel.

Stap 8: Bak de taart

Zet de taartvorm in een voorverwarmde oven op 160 graden Celsius en bak de taart ongeveer 60 minuten. De taart is klaar wanneer de bovenkant stevig aanvoelt.

Stap 9: Laat de taart afkoelen

Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen op een rooster. Zet de taart vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 10: Garneer de taart

Snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de taart. Decoreer de taart met verse muntblaadjes.

Voedingswaarde

Deze grenache taart bevat per portie ongeveer:

  • Calorieën: 450
  • Vet: 30 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 6 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze grenache taart bevat antioxidanten uit de witte chocolade en aardbeien, die kunnen bijdragen aan een goede gezondheid. Daarnaast bevat het ook calcium en vitamine D uit de roomkaas, wat goed is voor sterke botten.

Bereidingstijd

De totale bereidingstijd voor deze grenache taart is ongeveer 30 minuten. De taart moet echter minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.

Oventijd

De taart moet ongeveer 60 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 160 graden Celsius.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *