Pepernoten Mandarijn Taart
Ingrediënten:
Voor de bodem:
- 200 gram pepernoten
- 100 gram boter
Voor de vulling:
- 500 ml slagroom
- 200 gram witte chocolade
- 4 mandarijnen
- 2 gelatineblaadjes
Voor de topping:
- 100 gram pure chocolade
- 50 gram pepernoten
Bereidingswijze:
Stap 1: Bodem maken
- Verkruimel de pepernoten in een keukenmachine.
- Smelt de boter in een pan.
- Meng de verkruimelde pepernoten met de gesmolten boter en druk dit mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm.
- Zet de springvorm in de koelkast om de bodem op te laten stijven.
Stap 2: Vulling maken
- Klop de slagroom stijf.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Pel de mandarijnen en snijd ze in kleine stukjes.
- Knijp het water uit de gelatineblaadjes en verwarm ze kort in een pannetje totdat ze volledig zijn opgelost.
- Meng de gesmolten chocolade, gelatine en stukjes mandarijn door de opgeklopte slagroom.
Stap 3: Taart opbouwen
- Haal de springvorm uit de koelkast.
- Giet het slagroommengsel op de bodem en strijk het glad.
- Zet de taart in de koelkast en laat deze minimaal 4 uur opstijven.
Stap 4: Topping maken
- Smelt de pure chocolade au bain-marie.
- Hak de pepernoten grof.
- Giet de gesmolten chocolade over de taart en strooi de gehakte pepernoten eroverheen.
Voedingswaarde:
Deze pepernoten mandarijn taart bevat per portie (1/8e van de taart):
- Calorieën: 450
- Vet: 25 gram
- Koolhydraten: 50 gram
- Eiwitten: 6 gram
Gezondheidsvoordelen:
Deze taart bevat vitamine C uit de mandarijnen en antioxidanten uit de pure chocolade. Het eten van mandarijnen kan het immuunsysteem versterken en de gezondheid van de huid bevorderen. Pure chocolade kan helpen om de bloeddruk te verlagen en het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 10 minuten
Totale tijd: 4 uur 30 minuten (inclusief opstijven in de koelkast)