Plop Figuurtjes Taart

Plop Figuurtjes Taart

kabouter Plop and friends Verjaardagstaart, Kindertaarten, Taart
kabouter Plop and friends Verjaardagstaart, Kindertaarten, Taart from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

– 200 gram bloem
– 100 gram boter
– 100 gram suiker
– 2 eieren
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 theelepel bakpoeder
– Snufje zout
– 250 ml slagroom
– 2 eetlepels suiker
– 1 zakje klopfix
– Vers fruit naar keuze
Eetbare decoratie (bijvoorbeeld marsepein of fondant)
– Eetbare kleurstof (optioneel)
– Poedersuiker (voor decoratie)

Bereidingswijze

Stap 1: Het maken van het deeg

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, vanillesuiker, bakpoeder en zout in een kom.
3. Kneed het deeg met je handen tot een stevige bal.
4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed een ingevette taartvorm met het deeg.
5. Prik gaatjes in de bodem van het deeg met een vork.
6. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten, of tot deze goudbruin is.

Stap 2: Het maken van de vulling

1. Klop de slagroom stijf met de suiker en klopfix.
2. Snijd het verse fruit in stukjes.
3. Verdeel de slagroom over de afgekoelde taartbodem.
4. Leg het verse fruit bovenop de slagroom.

Stap 3: Het decoreren van de taart

1. Rol de marsepein of fondant uit op een met poedersuiker bestoven werkblad.
2. Gebruik eetbare kleurstof om de marsepein of fondant in de gewenste kleur te kleuren.
3. Gebruik uitsteekvormpjes om figuurtjes uit de gekleurde marsepein of fondant te maken.
4. Plaats de figuurtjes op de taart.
5. Bestrooi de taart met poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Voedingswaarde

– Calorieën: 250 per portie
– Vet: 15 gram
– Koolhydraten: 25 gram
– Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

– Vers fruit bevat veel vitaminen en mineralen die goed zijn voor je gezondheid.
– Marsepein en fondant zijn geen gezonde ingrediënten, maar een taart af en toe eten kan geen kwaad als onderdeel van een gebalanceerd dieet.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 30 minuten
– Bakken: 15 minuten
– Totale tijd: 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *