Pavlova Taart Lidl

Pavlova Taart Lidl

Pavlova cu mousse de mascarpone • reteta Bucataria Lidl YouTube
Pavlova cu mousse de mascarpone • reteta Bucataria Lidl YouTube from www.youtube.com
www.youtube.com

Introductie

De pavlova taart is een luchtig en zoet dessert dat oorspronkelijk uit Australië komt. Het is vernoemd naar de beroemde Russische balletdanseres Anna Pavlova. Deze taart is gemaakt van een knapperige meringue basis, gevuld met romige slagroom en vers fruit. Het is een perfecte keuze voor een feestelijke gelegenheid of gewoon als traktatie voor jezelf.

Ingrediënten

Voor de meringue:

  • 4 eiwitten
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de vulling:

  • 400 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de topping:

  • Verse vruchten zoals aardbeien, frambozen, kiwi en passievrucht
  • Verse muntblaadjes
  • Poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2: Klop de eiwitten in een schone kom stijf. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot het mengsel glanzend en stevig is.

Stap 3: Zeef de maïzena boven het mengsel en voeg de witte wijnazijn en vanille-extract toe. Vouw voorzichtig met een spatel door het mengsel totdat alles goed gemengd is.

Stap 4: Schep het mengsel op de bakplaat en vorm een cirkel van ongeveer 25 cm in diameter. Maak een kuiltje in het midden zodat er ruimte is voor de vulling.

Stap 5: Bak de meringue gedurende 1,5 uur in de voorverwarmde oven. Zet daarna de oven uit, maar laat de meringue nog een uur in de oven staan om af te koelen en stevig te worden.

Stap 6: Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker en vanille-extract stijf.

Stap 7: Haal de meringue uit de oven en laat volledig afkoelen. Vul het kuiltje in het midden met de opgeklopte slagroom en garneer met verse vruchten en muntblaadjes.

Stap 8: Bestrooi de pavlova taart met poedersuiker vlak voor het serveren.

Voedingswaarde

Een portie pavlova taart (1/8 van de taart) bevat ongeveer:

  • Calorieën: 300
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Vetten: 15 gram
  • Eiwitten: 4 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel pavlova taart niet het meest gezonde dessert is, bevat het wel verse vruchten die vol zitten met vitamines en mineralen. Daarnaast is het een geweldige bron van energie door de koolhydraten in de meringue en suiker. Het is belangrijk om te genieten van dit dessert met mate en te combineren met een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Voorbereidingstijd, Bereidingstijd, Totale tijd

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 1,5 uur

Totale tijd: 2 uur

Geniet van deze heerlijke pavlova taart als traktatie voor jezelf of deel het met je vrienden en familie tijdens een speciale gelegenheid. Het is een dessert dat zeker indruk zal maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *