Polentataart Met Krieken
Ingrediënten:
- 250 gram polenta
- 1 liter melk
- 100 gram suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 500 gram krieken (vers of uit de diepvries)
- 50 gram amandelschilfers
- Poedersuiker (optioneel)
Bereidingswijze:
Stap 1: Bereid de polenta
Verwarm de melk in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg langzaam de polenta toe terwijl je constant roert met een garde. Laat de polenta ongeveer 10 minuten koken, of volg de instructies op de verpakking.
Stap 2: Voeg suiker en eieren toe
Haal de pan van het vuur en voeg de suiker en eieren toe aan de polenta. Roer goed door totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Stap 3: Voeg vanille-extract en krieken toe
Voeg het vanille-extract toe aan het polenta mengsel en roer opnieuw goed door. Voeg vervolgens de krieken toe en meng voorzichtig zodat de krieken niet kapot gaan.
Stap 4: Bak de taart
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en giet het polenta mengsel erin. Bestrooi de bovenkant met amandelschilfers.
Stap 5: Bakken en serveren
Bak de polentataart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de taart goudbruin en stevig is. Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Bestrooi eventueel met poedersuiker voor het serveren.
Voedingswaarde:
Portiegrootte: 1 stuk taart
Calorieën: 250
Vet: 8 gram
Koolhydraten: 40 gram
Eiwit: 5 gram
Gezondheidsvoordelen:
Polentataart met krieken is een heerlijk dessert dat ook nog eens gezond is. Polenta is gemaakt van maïsmeel en is een goede bron van vezels en complexe koolhydraten. Het is ook van nature glutenvrij, wat het een geschikte keuze maakt voor mensen met een glutenintolerantie. Krieken zijn rijk aan antioxidanten en vitamine C, wat goed is voor het immuunsysteem. Amandelschilfers voegen een lekkere crunch toe en bevatten gezonde vetten en vitamine E. Geniet dus gerust van deze polentataart zonder schuldgevoel!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten