Sinterklaasjournaal Nl Taart Bakken

Sinterklaasjournaal Nl Taart Bakken

Sinterklaas taart recept Rutgerbakt.nl
Sinterklaas taart recept Rutgerbakt.nl from rutgerbakt.nl
rutgerbakt.nl

Ingrediëntenlijst:

  • 200 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 100 gram speculaas
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 50 gram pepernoten
  • 50 gram chocoladeletters

Instructies:

Stap 1: Bereid de taartbodem voor

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestrooi met wat bloem.

Stap 2: Maak het deeg

Meng in een grote kom de bloem, suiker, boter, eieren, bakpoeder, vanille-extract en een snufje zout. Kneed het deeg goed door tot het een geheel vormt.

Stap 3: Bak de taartbodem

Verdeel het deeg gelijkmatig over de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of tot deze goudbruin is.

Stap 4: Bereid de vulling voor

Terwijl de taartbodem afkoelt, klop je de slagroom stijf in een kom. Smelt de witte chocolade au bain-marie en meng deze door de opgeklopte slagroom.

Stap 5: Maak de chocoladelaagjes

Smelt de pure chocolade au bain-marie en verdeel deze gelijkmatig over de afgekoelde taartbodem. Laat de chocolade hard worden voordat je de volgende laag toevoegt. Herhaal dit proces met de melkchocolade.

Stap 6: Decoreer de taart

Verkruimel de speculaas en strooi deze over de melkchocolade-laag. Bestrooi de taart vervolgens met het amandelschaafsel, de pepernoten en de chocoladeletters.

Stap 7: Serveer en geniet

Laat de taart minimaal een uur in de koelkast opstijven voordat je hem serveert. Snijd de taart in punten en geniet van deze heerlijke Sinterklaasjournaal NL taart!

Voedingswaarde:

Het exacte aantal calorieën en voedingswaarde per portie kan variëren afhankelijk van de grootte van de taartpunten.

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel deze taart heerlijk is om van te genieten tijdens Sinterklaas, is het belangrijk om op te merken dat het een traktatie is en niet dagelijks geconsumeerd moet worden. Matiging is altijd belangrijk als het gaat om het eten van zoete lekkernijen.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bakken: 20 minuten

Totale tijd: 1 uur en 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *