Meringue Taart Recept Jamie Oliver

Meringue Taart Recept Jamie Oliver

Meringuerol met zomerfruit Recept Voedsel ideeën, Recepten, Eten en
Meringuerol met zomerfruit Recept Voedsel ideeën, Recepten, Eten en from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram koude boter
  • 1 ei
  • 50 gram suiker
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • 2 citroenen
  • 100 gram boter

Voor de meringue:

  • 4 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel witte azijn

Bereidingswijze:

Stap 1: Het deeg

Meng de bloem, koude boter, ei, suiker en zout in een kom. Kneed het deeg tot een bal en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: De vulling

Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit. Smelt de boter in een pan en voeg het eimengsel, citroenrasp en citroensap toe. Verwarm het mengsel al roerend totdat het dikker wordt. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Stap 3: Het deeg uitrollen

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed een taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.

Stap 4: De taart bakken

Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Stap 5: De meringue

Klop de eiwitten stijf in een schone kom. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen totdat het mengsel glanzend en stevig is. Voeg de maizena en azijn toe en klop nog even kort door.

Stap 6: De taart afmaken

Schep de citroenvulling in de afgekoelde taartbodem. Verdeel de meringue over de vulling en maak mooie pieken met een lepel. Bak de taart nog 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius, totdat de meringue goudbruin is.

Voedingswaarde:

Per portie:

  • Calorieën: 300
  • Vetten: 15 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze meringue taart bevat vitamine C uit de citroenen, wat goed is voor het immuunsysteem. Het eiwit in de meringue is een goede bron van hoogwaardige eiwitten. De taart bevat ook vezels uit de bloem, wat zorgt voor een verzadigd gevoel.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 35 minuten

Totaal: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *