Meringue Taart Recept Jamie Oliver
Ingrediënten:
Voor het deeg:
- 200 gram bloem
- 100 gram koude boter
- 1 ei
- 50 gram suiker
- Snufje zout
Voor de vulling:
- 4 eieren
- 200 gram suiker
- 2 citroenen
- 100 gram boter
Voor de meringue:
- 4 eiwitten
- 200 gram suiker
- 1 theelepel maizena
- 1 theelepel witte azijn
Bereidingswijze:
Stap 1: Het deeg
Meng de bloem, koude boter, ei, suiker en zout in een kom. Kneed het deeg tot een bal en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 2: De vulling
Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit. Smelt de boter in een pan en voeg het eimengsel, citroenrasp en citroensap toe. Verwarm het mengsel al roerend totdat het dikker wordt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Stap 3: Het deeg uitrollen
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed een taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
Stap 4: De taart bakken
Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Stap 5: De meringue
Klop de eiwitten stijf in een schone kom. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen totdat het mengsel glanzend en stevig is. Voeg de maizena en azijn toe en klop nog even kort door.
Stap 6: De taart afmaken
Schep de citroenvulling in de afgekoelde taartbodem. Verdeel de meringue over de vulling en maak mooie pieken met een lepel. Bak de taart nog 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius, totdat de meringue goudbruin is.
Voedingswaarde:
Per portie:
- Calorieën: 300
- Vetten: 15 gram
- Koolhydraten: 40 gram
- Eiwitten: 5 gram
Gezondheidsvoordelen:
Deze meringue taart bevat vitamine C uit de citroenen, wat goed is voor het immuunsysteem. Het eiwit in de meringue is een goede bron van hoogwaardige eiwitten. De taart bevat ook vezels uit de bloem, wat zorgt voor een verzadigd gevoel.
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 35 minuten
Totaal: 1 uur en 5 minuten