Hartige Taart Diepvries Spinazie

Hartige Taart Diepvries Spinazie

Wij watertanden nu al zo maak je een heerlijke hartige taart met
Wij watertanden nu al zo maak je een heerlijke hartige taart met from www.kookfans.nl
www.kookfans.nl

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 gram diepvries spinazie
  • 200 gram gerookte spekjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: De bodem maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Meng de bloem, boter, ei en zout in een kom en kneed het geheel tot een stevig deeg.

Vet een taartvorm in met boter en bekleed de vorm met het deeg.

Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de bodem 10 minuten voor in de oven.

Stap 2: De vulling maken

Ontdooi de spinazie en laat het goed uitlekken.

Bak de spekjes in een koekenpan totdat ze knapperig zijn.

Snipper de ui en pers de teentjes knoflook.

Bak de ui en knoflook in het achtergebleven vet van de spekjes totdat ze glazig zijn.

Meng de spinazie, spekjes, ui en knoflook in een kom.

Stap 3: De taart afmaken en bakken

Klop de eieren los in een andere kom en voeg de crème fraîche toe.

Voeg de geraspte kaas toe aan het eimengsel en breng op smaak met zout en peper.

Meng het eimengsel door de spinazie en verdeel het geheel over de voorgebakken bodem.

Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 punt taart

Calorieën: 300

Vet: 20g

Koolhydraten: 15g

Eiwit: 15g

Vezels: 5g

Gezondheidsvoordelen

Spinazie zit boordevol vitamines en mineralen, zoals vitamine A, vitamine C, ijzer en calcium. Het eten van spinazie kan helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering, het versterken van het immuunsysteem en het behouden van sterke botten.

Daarnaast bevat deze hartige taart ook spekjes, wat zorgt voor een heerlijke smaak. Spekjes zijn echter wel hoog in vet en zout, dus geniet van deze taart met mate.

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereidingstijd: 40 minuten

Totale tijd: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *