Recept Bombe Taart
Ingrediënten
- 200 gram pure chocolade
- 200 gram ongezouten boter
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 150 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 snufje zout
- 200 ml slagroom
- 150 gram frambozen
- 150 gram blauwe bessen
- Poedersuiker, voor het besprenkelen
Bereidingswijze
Stap 1: Smelt de chocolade en boter samen in een pan op laag vuur. Roer goed door totdat het mengsel glad is. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Stap 2: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in en bestuif met bloem.
Stap 3: In een grote kom, klop de suiker en eieren samen tot een luchtig mengsel. Voeg de afgekoelde chocolade en boter toe en meng goed door.
Stap 4: Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het chocolademengsel en meng tot een glad beslag.
Stap 5: Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de taart wordt gestoken.
Stap 6: Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen in de vorm.
Stap 7: Klop de slagroom stijf in een kom. Snijd de taart horizontaal doormidden en verdeel de slagroom over de onderste helft.
Stap 8: Verdeel de frambozen en blauwe bessen over de slagroom. Plaats de bovenste helft van de taart erop en druk lichtjes aan.
Stap 9: Bestrooi de bovenkant van de taart met poedersuiker en serveer.
Voedingswaarde
Portiegrootte: 1 plak taart
Calorieën: 350
Vet: 20 gram
Koolhydraten: 40 gram
Eiwit: 5 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze bombe taart bevat antioxidantrijke pure chocolade en verse bessen, die beide gezondheidsvoordelen bieden. Pure chocolade kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk en het verbeteren van de bloedcirculatie. Bessen zijn rijk aan vezels, vitamines en mineralen, en kunnen bijdragen aan een gezond immuunsysteem en een goede spijsvertering.
Voorbereidingstijd, kooktijd, totale tijd
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten