Bastogne Mascarpone Taart

Bastogne Mascarpone Taart

Bastogne taart 9 De Sandwichformule.nl
Bastogne taart 9 De Sandwichformule.nl from desandwichformule.nl
desandwichformule.nl

Ingrediënten:

– 200 gram Bastogne koekjes

– 100 gram boter

– 500 gram mascarpone

– 200 ml slagroom

– 100 gram suiker

– 2 eieren

– 1 theelepel vanille-extract

– 1 citroen

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter.

Stap 2: Bodem maken

Maal de Bastogne koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje en meng de gesmolten boter door de gemalen Bastogne koekjes. Verdeel het koekjesmengsel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de taartvorm in de koelkast om de bodem op te laten stijven.

Stap 3: Mascarpone mengsel maken

Klop de mascarpone los in een kom. Voeg de suiker toe en meng goed door elkaar. Voeg de eieren één voor één toe en meng telkens goed door. Voeg het vanille-extract toe en het sap en de rasp van de citroen. Meng alles goed door elkaar.

Stap 4: Slagroom toevoegen

Klop de slagroom stijf in een andere kom. Voeg de opgeklopte slagroom toe aan het mascarpone mengsel en spatel voorzichtig door elkaar, zodat het luchtig blijft.

Stap 5: Taart bakken

Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het mascarpone mengsel over de bodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in ongeveer 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de taart afkoelen in de taartvorm en zet daarna minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 6: Serveren

Haal de taart voorzichtig uit de taartvorm en snijd in stukken. Serveer de taart met een toefje slagroom en eventueel wat extra Bastogne koekkruimels.

Voedingswaarde:

Per portie (1/8 van de taart):

– Calorieën: 414

– Vet: 32 gram

– Koolhydraten: 25 gram

– Eiwit: 5 gram

– Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze Bastogne Mascarpone Taart bevat voornamelijk ingrediënten met veel calorieën en vet. Het is daarom belangrijk om deze taart met mate te eten en te genieten als een traktatie. Mascarpone is een romige Italiaanse kaassoort en bevat veel verzadigde vetten. Een teveel aan verzadigde vetten kan het risico op hart- en vaatziekten verhogen. Het is daarom belangrijk om deze taart te combineren met een gezonde en evenwichtige voeding. Ook kun je ervoor kiezen om de taart te maken met een light variant van mascarpone en minder suiker toe te voegen.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 15 minuten

– Bakken: 40 minuten

– Koelen: 2 uur

– Totale tijd: 2 uur en 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *