Plattekaastaart Met Aardbeien Jeroen Meus

Plattekaastaart Met Aardbeien Jeroen Meus

Plattekaastaart Speculoos Jeroen Meus
Plattekaastaart Speculoos Jeroen Meus from carmelocoppocknews.blogspot.com
carmelocoppocknews.blogspot.com

Ingrediënten:

– 250 gram plattekaas
– 250 gram aardbeien
– 200 gram bloem
– 150 gram suiker
– 100 gram boter
– 3 eieren
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 zakje bakpoeder
– 1 snufje zout
– poedersuiker (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Vet een taartvorm in met boter en bestrooi met bloem.
3. Meng de bloem, suiker, boter, eieren, vanillesuiker, bakpoeder en zout in een kom.
4. Klop het mengsel goed door elkaar tot een glad beslag.
5. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
6. Bak de taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
7. Laat de taart afkoelen op een rooster.
8. Snijd de aardbeien in plakjes.
9. Meng de plattekaas met de vanillesuiker in een kom.
10. Verdeel de plattekaas over de afgekoelde taart.
11. Leg de plakjes aardbei op de plattekaas.
12. Bestrooi de taart eventueel met poedersuiker voor een extra touch.
13. Serveer de plattekaastaart met aardbeien als dessert of bij de koffie.

Voedingswaarde:

– Energie: 260 kcal
– Vet: 11 gram
– Verzadigd vet: 6 gram
– Koolhydraten: 34 gram
– Suikers: 20 gram
– Eiwit: 7 gram
– Zout: 0.3 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Plattekaas is een goede bron van eiwitten, wat belangrijk is voor het opbouwen en herstellen van spieren.
– Aardbeien bevatten veel vitamine C, wat onder andere goed is voor de weerstand.
– Dit recept bevat minder vet en suiker dan andere taarten, waardoor het een gezondere keuze is.
– De taart bevat geen kunstmatige toevoegingen of conserveermiddelen.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 10 minuten
– Bereiding: 30 minuten
– Totale tijd: 40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *