Droge Taart Met Abrikozen
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 150 gram suiker
- 150 gram boter
- 4 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 gram gedroogde abrikozen
- 100 gram amandelen
- snufje zout
Bereidingswijze
Stap 1: Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
Stap 2: Mengen van de ingrediënten
Meng de bloem, suiker, boter, eieren, bakpoeder, vanille-extract en een snufje zout in een grote kom. Mix alles goed door elkaar tot een glad beslag.
Stap 3: Toevoegen van de abrikozen en amandelen
Hak de gedroogde abrikozen en amandelen grof en voeg ze toe aan het beslag. Meng alles goed door elkaar.
Stap 4: Bakken van de taart
Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in het midden van de oven gedurende 45-50 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden van de taart steekt.
Stap 5: Afkoelen en serveren
Laat de taart volledig afkoelen in de taartvorm voordat je deze uit de vorm haalt. Serveer de droge taart met abrikozen als dessert of bij de koffie.
Voedingswaarde
Een portie droge taart met abrikozen bevat ongeveer 250 calorieën, 10 gram vet, 35 gram koolhydraten en 5 gram eiwit.
Gezondheidsvoordelen
Abrikozen zijn een goede bron van voedingsvezels, vitamine A, vitamine C en kalium. Ze kunnen helpen bij het verbeteren van de spijsvertering, het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde huid.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 45-50 minuten
Totale tijd: 1 uur en 10 minuten