Lactose Vrije Hartige Taart

Lactose Vrije Hartige Taart

lactose vrije taart DrBeckmann
lactose vrije taart DrBeckmann from 123bike.biz
123bike.biz

Ingrediënten

  • 200 gram glutenvrij meel
  • 100 gram plantaardige margarine
  • 1 ei
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel zout
  • 300 gram lactosevrije roomkaas
  • 200 gram lactosevrije geraspte kaas
  • 200 gram gerookte kipfilet, in blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Maak het deeg voor de bodem door het glutenvrije meel, de plantaardige margarine, het ei, het water en het zout in een kom te mengen. Kneed het geheel tot een soepel deeg.

Stap 3: Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed hiermee een ingevette taartvorm.

Stap 4: Bak de bodem blind in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Haal de taartvorm uit de oven en laat de bodem afkoelen.

Stap 5: Verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

Stap 6: Voeg de rode paprika en courgette toe en bak deze even mee. Breng op smaak met peper, zout, gedroogde basilicum en gedroogde oregano.

Stap 7: Voeg de blokjes gerookte kipfilet toe aan het groentemengsel en bak deze kort mee.

Stap 8: Meng de lactosevrije roomkaas en geraspte kaas door het groentemengsel. Roer goed door tot alles goed gemengd is.

Stap 9: Giet het mengsel in de voorgebakken taartbodem.

Stap 10: Bak de hartige taart in de oven op 180 graden Celsius gedurende 25-30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.

Stap 11: Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Nutrition

Per portie (1/8 van de taart):

  • Calorieën: 300
  • Vet: 20 gram
  • Koolhydraten: 15 gram
  • Eiwit: 15 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze lactosevrije hartige taart is niet alleen heerlijk, maar ook gezond. De taart bevat veel eiwitten uit de kip en kaas, wat bijdraagt aan de opbouw en het behoud van spieren. Daarnaast zit de taart boordevol groenten, zoals paprika en courgette, die rijk zijn aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Het glutenvrije meel zorgt ervoor dat de taart geschikt is voor mensen met een glutenintolerantie. Door gebruik te maken van lactosevrije roomkaas en geraspte kaas is de taart ook geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie. Kortom, deze lactosevrije hartige taart is een gezonde en smakelijke keuze!

Voorbereidingstijd, Bereidingstijd, Totale tijd

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 45 minuten

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *