Taart Kruimeldeeg Chocolade

Taart Kruimeldeeg Chocolade

Chocolade kersen taart HandmadeHelen Handmade Helen
Chocolade kersen taart HandmadeHelen Handmade Helen from handmadehelen.nl
handmadehelen.nl

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 125 gram boter
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 200 gram pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Optioneel: extra chocoladeschilfers of hagelslag voor decoratie

Bereidingswijze:

Stap 1: Bereid het kruimeldeeg

Meng de bloem, suiker en zout in een grote kom. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan het bloemmengsel. Wrijf de boter met je vingers door de bloem totdat er een kruimelig deeg ontstaat.

Voeg het ei toe aan het deeg en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Bereid de chocoladevulling

Smelt de pure chocolade au bain-marie. Verwarm de slagroom in een pannetje op laag vuur tot het bijna kookt. Haal de pan van het vuur en voeg de gesmolten chocolade toe. Roer goed door totdat de chocolade volledig is opgenomen.

Voeg de poedersuiker en vanille-extract toe aan de chocoladevulling en roer opnieuw goed door. Laat de vulling afkoelen tot kamertemperatuur.

Stap 3: Maak de taart

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter of bekleed deze met bakpapier.

Haal het kruimeldeeg uit de koelkast en verdeel dit gelijkmatig over de bodem en de randen van de taartvorm. Druk het deeg goed aan met je vingers.

Giet de afgekoelde chocoladevulling in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.

Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de randen goudbruin zijn.

Laat de taart volledig afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 stuk

Calorieën: 350

Vetten: 20 gram

Koolhydraten: 40 gram

Eiwitten: 4 gram

Gezondheidsvoordelen:

Chocolade bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Het kan ook het risico op hart- en vaatziekten verlagen en de bloeddruk verlagen. Daarnaast kan chocolade ook de stemming verbeteren en stress verminderen.

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten

Totale tijd: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *