Schaap Taart Maken
Ingrediëntenlijst:
- 250 gram bloem
- 125 gram boter
- 100 gram suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- 250 ml melk
- 200 gram witte chocolade
- 100 gram pure chocolade
- 200 ml slagroom
- 100 gram poedersuiker
- 100 gram marshmallows
- 50 gram geschaafde amandelen
Bereidingswijze:
Stap 1: Het deeg maken
Begin met het maken van het deeg. Doe de bloem, boter, suiker, eieren, vanille-extract, bakpoeder en zout in een kom en meng het geheel goed door elkaar. Voeg vervolgens geleidelijk de melk toe en blijf roeren tot er een glad beslag ontstaat.
Stap 2: Het deeg bakken
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in en giet het deeg in de vorm. Bak het deeg in ongeveer 30 minuten gaar. Haal de taart uit de oven en laat hem volledig afkoelen.
Stap 3: De vulling maken
Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat het vervolgens iets afkoelen. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Voeg de gesmolten witte chocolade toe aan de slagroom en meng het geheel goed door elkaar. Schep de vulling op de afgekoelde taartbodem.
Stap 4: Het schaap maken
Smelt de pure chocolade au bain-marie. Doop de marshmallows in de gesmolten chocolade en laat ze uitharden op een stuk bakpapier. Maak met behulp van gesmolten chocolade oogjes en een neusje op een van de marshmallows. Plak de marshmallows met gesmolten chocolade op de taart om het schaapje te maken.
Stap 5: Het schaap versieren
Strooi de geschaafde amandelen over de taart om het schaapje een wollig uiterlijk te geven. Laat de taart nog even opstijven in de koelkast voordat je hem serveert.
Voedingswaarde:
Per portie van de schaapstaart (1/8 van de taart):
- Calorieën: 450
- Vet: 25 gram
- Koolhydraten: 50 gram
- Eiwitten: 8 gram
Gezondheidsvoordelen:
Hoewel deze schaapstaart niet de meest gezonde keuze is, kan het af en toe genieten van een zelfgemaakte lekkernij een positief effect hebben op je humeur en algemeen welbevinden. Het eten van zoete lekkernijen kan een gevoel van voldoening en geluk veroorzaken. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze taart hoog is in calorieën en vet, dus geniet er met mate van.
Bereidingstijd:
- Voorbereiding: 20 minuten
- Bakken: 30 minuten
- Totaal: 50 minuten