Witte Chocolade Smelten Voor Taart

Witte Chocolade Smelten Voor Taart

Witte chocolade monchou taart Witte chocolade, Chocolade, Taart
Witte chocolade monchou taart Witte chocolade, Chocolade, Taart from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

– 200 gram witte chocolade

– 100 gram ongezouten boter

– 4 eieren

– 200 gram suiker

– 150 gram bloem

– 1 theelepel vanille-extract

– Snufje zout

Bereidingswijze:

Stap 1: Chocolade smelten

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Zorg ervoor dat de kom met chocolade het water niet raakt. Roer de chocolade regelmatig door totdat het volledig gesmolten is.

Stap 2: Boter toevoegen

Voeg de ongezouten boter toe aan de gesmolten chocolade en roer goed door totdat de boter volledig is opgenomen.

Stap 3: Eieren en suiker mengen

Klop in een aparte kom de eieren en suiker samen tot een luchtige massa. Dit kan met een handmixer of met de hand.

Stap 4: Bloem toevoegen

Voeg de bloem toe aan het eieren-suiker mengsel en meng goed door elkaar. Voeg ook het vanille-extract en een snufje zout toe en meng nogmaals goed door.

Stap 5: Chocolade-boter mengsel toevoegen

Giet het chocolade-boter mengsel bij het beslag en meng alles goed door elkaar totdat er een gladde massa ontstaat.

Stap 6: Taartvorm voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in en bestuif met bloem, zodat de taart niet blijft plakken.

Stap 7: Beslag in de vorm gieten

Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.

Stap 8: Bakken in de oven

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in ongeveer 30-35 minuten gaar. De taart is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt als je deze in het midden van de taart steekt.

Stap 9: Afkoelen en serveren

Laat de taart afkoelen in de vorm voordat je deze uit de vorm haalt. Serveer de witte chocoladetaart eventueel met een beetje poedersuiker of slagroom.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 per portie

– Vet: 18 gram

– Koolhydraten: 42 gram

– Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Witte chocolade bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Het eten van witte chocolade kan ook de stemming verbeteren en stress verminderen. Daarnaast kan het eten van witte chocolade de bloeddruk verlagen en het risico op hart- en vaatziekten verminderen.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 15 minuten

– Bakken: 30-35 minuten

– Totale tijd: 45-50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *