Simon Meijssen Taart

Simon Meijssen Taart

Bakkerij Simon Meijssen TasteAtlas authentic restaurants
Bakkerij Simon Meijssen TasteAtlas authentic restaurants from www.tasteatlas.com
www.tasteatlas.com

Over Simon Meijssen Taart

Wat is Simon Meijssen Taart?

Simon Meijssen Taart is een beroemde Nederlandse taart die zijn naam dankt aan de bekende banketbakker Simon Meijssen. Deze taart is een heerlijke traktatie gemaakt van een luchtige cake en gevuld met een romige banketbakkersroom en verse vruchten. Het is een favoriet dessert bij veel Nederlanders en wordt vaak geserveerd bij speciale gelegenheden zoals verjaardagen en feestdagen.

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de banketbakkersroom:

  • 500 ml melk
  • 4 eieren
  • 100 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de vulling:

  • 500 gram verse vruchten zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen
  • 50 gram suiker

Voor de afwerking:

  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • Verse muntblaadjes (optioneel)

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: In een grote kom, mix de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe en mix goed na elke toevoeging. Voeg het vanille-extract toe en mix tot alles goed gecombineerd is.

Stap 3: Zeef de bloem en bakpoeder boven het botermengsel en vouw voorzichtig met een spatel tot een glad beslag. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

Stap 4: Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de cake wordt gestoken. Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen.

Stap 5: Terwijl de cake afkoelt, maak je de banketbakkersroom. Verwarm de melk in een pan op laag vuur tot net onder het kookpunt. In een aparte kom, klop de eieren, suiker, bloem en vanille-extract tot een glad mengsel.

Stap 6: Giet langzaam de warme melk bij het eimengsel, terwijl je constant blijft roeren. Giet het mengsel terug in de pan en verwarm op laag vuur, onder voortdurend roeren, tot het dik begint te worden. Haal van het vuur en laat afkoelen.

Stap 7: Snijd de afgekoelde cake horizontaal doormidden. Plaats de onderste helft op een serveerschaal en verdeel de helft van de banketbakkersroom gelijkmatig over de cake. Leg de helft van de verse vruchten bovenop de banketbakkersroom en bestrooi met de helft van de suiker.

Stap 8: Plaats de bovenste helft van de cake op de vulling en druk voorzichtig aan. Verdeel de resterende banketbakkersroom over de bovenkant van de cake en verspreid de resterende vruchten eroverheen. Bestrooi met de resterende suiker.

Stap 9: Klop de slagroom en suiker samen tot stijve pieken. Spuit of strijk de slagroom langs de randen van de taart en garneer met verse muntblaadjes, indien gewenst.

Stap 10: Plaats de taart in de koelkast om op te stijven, bij voorkeur gedurende minstens 2 uur. Serveer gekoeld en geniet van deze heerlijke Simon Meijssen Taart!

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 stuk taart

Calorieën: 350

Vet: 20g

Koolhydraten: 40g

Eiwit: 5g

Gezondheidsvoordelen

De Simon Meijssen Taart bevat verse vruchten, die rijk zijn aan voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. Deze kunnen bijdragen aan een gezond immuunsysteem, een goede spijsvertering en een gezonde huid. De taart bevat ook boter, wat een bron is van vetten die ons lichaam nodig heeft voor energie en het opnemen van in vet oplosbare vitamines. Het is echter belangrijk om taart met mate te consumeren als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

Voorbereidingstijd:

20 minuten

Bereidingstijd:

30 minuten

Totale tijd:

2 uur 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *