Pruimentaart Met Bladerdeeg En Pudding
Ingrediënten
- 500 gram pruimen
- 6 plakjes bladerdeeg
- 500 ml melk
- 100 gram suiker
- 40 gram bloem
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- Snufje zout
- Poedersuiker (optioneel)
Bereidingswijze
Stap 1: Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
Was de pruimen, verwijder de pit en snijd ze in plakjes.
Stap 2: Pudding maken
Verwarm de melk in een pan op middelhoog vuur, maar laat het niet koken.
In een kom meng je de suiker, bloem, eieren, vanille-extract en zout. Meng goed totdat er een glad mengsel ontstaat.
Giet een klein beetje van de warme melk bij het eimengsel en roer goed door. Giet vervolgens het eimengsel bij de rest van de melk in de pan.
Blijf roeren totdat de pudding dikker wordt en kook nog even door. Haal de pan van het vuur en laat de pudding afkoelen.
Stap 3: Deeg en pruimen
Bekleed een taartvorm met de plakjes bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verdeel de pruimenplakjes gelijkmatig over de bodem van de taartvorm.
Stap 4: Taart afmaken
Giet de afgekoelde pudding over de pruimen in de taartvorm.
Bak de pruimentaart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of totdat de randen goudbruin zijn.
Haal de taart uit de oven en laat het volledig afkoelen.
Bestrooi de taart eventueel met poedersuiker voor het serveren.
Voedingswaarde
Portiegrootte: 1 punt taart
Calorieën: 250
Vetten: 12 gram
Koolhydraten: 32 gram
Eiwitten: 4 gram
Gezondheidsvoordelen
Pruimen zijn rijk aan vezels, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van ontstekingen en het verlagen van het risico op chronische ziekten.
Bladerdeeg bevat weliswaar veel vet, maar kan in matige hoeveelheden deel uitmaken van een gezond dieet. Het kan een goede bron van energie zijn en bevat ook vitamine K en ijzer.
Pudding op basis van melk bevat calcium, proteïnen en vitamine D. Calcium is belangrijk voor sterke botten en tanden, terwijl vitamine D helpt bij de opname van calcium.
Benodigde tijd
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 45 minuten
Totaal: 1 uur en 5 minuten