Petit Beurre Taart Met Pudding Imperial

Petit Beurre Taart Met Pudding Imperial

Petitbeurretaart (een Vlaamse klassieker!) Culy.nl
Petitbeurretaart (een Vlaamse klassieker!) Culy.nl from www.culy.nl
www.culy.nl

Ingrediënten:

  • 300 gram Petit Beurre koekjes
  • 100 gram boter
  • 1 liter melk
  • 2 pakjes puddingpoeder (vanille of chocolade)
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 500 ml slagroom
  • 50 gram poedersuiker
  • chocoladeschaafsel (optioneel)

Bereidingswijze:

De Petit Beurre taart met pudding Imperial is een heerlijk dessert dat gemakkelijk te maken is. Volg deze eenvoudige stappen om zelf thuis te genieten van deze smakelijke taart.

Stap 1: Bereid de pudding

Begin met het bereiden van de pudding. Volg de instructies op de verpakking van het puddingpoeder. Meestal moet je de melk in een pan doen, het puddingpoeder en de suiker toevoegen, en het geheel aan de kook brengen. Laat de pudding vervolgens afkoelen.

Stap 2: Maak de bodem

Smelt de boter in een pan op laag vuur. Verkruimel de Petit Beurre koekjes en meng ze met de gesmolten boter. Bedek de bodem van een springvorm met het koekjesmengsel en druk het stevig aan. Zet de springvorm in de koelkast en laat de bodem opstijven.

Stap 3: Bereid de slagroom

Klop de slagroom met de poedersuiker en vanillesuiker stijf. Zorg ervoor dat de slagroom goed gekoeld is voordat je begint met kloppen. Bewaar de slagroom in de koelkast tot gebruik.

Stap 4: Laagjes opbouwen

Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de helft van de afgekoelde pudding over de koekjesbodem. Leg hier een laagje Petit Beurre koekjes bovenop. Herhaal deze stappen met de rest van de pudding en koekjes.

Stap 5: Afwerking

Bedek de bovenste laag koekjes met de opgeklopte slagroom. Je kunt de slagroom mooi gladstrijken met een spatel. Als je wilt, kun je de taart versieren met wat chocoladeschaafsel voor een extra feestelijk effect.

Stap 6: Laten opstijven

Zet de Petit Beurre taart met pudding Imperial minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. Hierdoor worden de koekjes zacht en krijgt de taart een heerlijke textuur.

Stap 7: Serveren

Haal de taart voor het serveren uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm. Snijd de taart in mooie punten en serveer direct. Geniet van deze heerlijke en eenvoudige Petit Beurre taart met pudding Imperial!

Voedingswaarde:

De Petit Beurre taart met pudding Imperial is een heerlijk dessert, maar het is ook belangrijk om op de voedingswaarde te letten. Hieronder vind je een indicatie van de voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 450 kcal
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 50 gram
  • Eiwitten: 6 gram

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel de Petit Beurre taart met pudding Imperial niet per se een gezond dessert is, kun je er toch van genieten met mate. De taart bevat een goede hoeveelheid calcium uit de melk en is een bron van energie door de koolhydraten en vetten. Het is belangrijk om een gebalanceerd dieet te volgen en te genieten van lekkernijen zoals deze taart in de juiste porties.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Totale tijd: 3 uur 40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *