Stracciatella Taart Maken

Stracciatella Taart Maken

Gezonde Stracciatella Taart Stayhappy.nl
Gezonde Stracciatella Taart Stayhappy.nl from stayhappy.nl
stayhappy.nl

Ingrediënten

Voor de taartbodem:

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter

Voor de vulling:

  • 500 ml slagroom
  • 200 gram witte chocolade
  • 100 gram pure chocolade
  • 4 eieren
  • 50 gram suiker

Bereidingswijze

Stap 1: Taartbodem maken

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla erop met een deegroller tot ze fijn zijn. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en voeg de verkruimelde biscuitjes toe. Meng goed door elkaar.

Stap 2: Taartbodem bakken

Verdeel het biscuitmengsel over de bodem van een ingevette taartvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de taartvorm in de koelkast om op te stijven terwijl je de vulling maakt.

Stap 3: Vulling maken

Breek de witte chocolade en pure chocolade in stukjes en smelt beide chocoladesoorten apart au bain-marie. Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen.

Stap 4: Eieren scheiden

Scheid de eieren en doe de eidooiers in een grote kom. Voeg de suiker toe aan de eidooiers en klop met een elektrische mixer tot een luchtig mengsel.

Stap 5: Slagroom kloppen

Klop de slagroom stijf in een andere kom. Voeg de gesmolten witte chocolade toe aan de eidooiers en meng goed door elkaar. Voeg vervolgens de stijfgeklopte slagroom toe en meng voorzichtig met een spatel.

Stap 6: Chocolade toevoegen

Voeg de gesmolten pure chocolade toe aan het slagroommengsel en meng voorzichtig met een spatel zodat er een marmer-effect ontstaat.

Stap 7: Vulling in taartvorm gieten

Giet het slagroommengsel met de chocolade over de taartbodem in de taartvorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel.

Stap 8: Taart laten opstijven

Zet de taartvorm in de koelkast en laat de taart minimaal 4 uur opstijven. Het liefst een hele nacht.

Stap 9: Serveren

Haal de taart voor het serveren uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de taartvorm. Snijd de taart in punten en serveer met een toefje slagroom en wat geraspte chocolade.

Voedingswaarde

Per portie:

  • Energie: 350 kcal
  • Vetten: 25 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze stracciatella taart bevat witte chocolade, wat rijk is aan antioxidanten die het lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Pure chocolade bevat flavonoïden die het hart- en vaatstelsel ondersteunen. Daarnaast bevat deze taart ook eiwitten uit de eieren en slagroom, die nodig zijn voor de opbouw en het herstel van het lichaam.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 10 minuten

Totale tijd: 4 uur en 40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *