Stracciatella Taart Maken
Ingrediënten
Voor de taartbodem:
- 200 gram biscuitjes
- 100 gram boter
Voor de vulling:
- 500 ml slagroom
- 200 gram witte chocolade
- 100 gram pure chocolade
- 4 eieren
- 50 gram suiker
Bereidingswijze
Stap 1: Taartbodem maken
Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla erop met een deegroller tot ze fijn zijn. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en voeg de verkruimelde biscuitjes toe. Meng goed door elkaar.
Stap 2: Taartbodem bakken
Verdeel het biscuitmengsel over de bodem van een ingevette taartvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de taartvorm in de koelkast om op te stijven terwijl je de vulling maakt.
Stap 3: Vulling maken
Breek de witte chocolade en pure chocolade in stukjes en smelt beide chocoladesoorten apart au bain-marie. Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen.
Stap 4: Eieren scheiden
Scheid de eieren en doe de eidooiers in een grote kom. Voeg de suiker toe aan de eidooiers en klop met een elektrische mixer tot een luchtig mengsel.
Stap 5: Slagroom kloppen
Klop de slagroom stijf in een andere kom. Voeg de gesmolten witte chocolade toe aan de eidooiers en meng goed door elkaar. Voeg vervolgens de stijfgeklopte slagroom toe en meng voorzichtig met een spatel.
Stap 6: Chocolade toevoegen
Voeg de gesmolten pure chocolade toe aan het slagroommengsel en meng voorzichtig met een spatel zodat er een marmer-effect ontstaat.
Stap 7: Vulling in taartvorm gieten
Giet het slagroommengsel met de chocolade over de taartbodem in de taartvorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
Stap 8: Taart laten opstijven
Zet de taartvorm in de koelkast en laat de taart minimaal 4 uur opstijven. Het liefst een hele nacht.
Stap 9: Serveren
Haal de taart voor het serveren uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de taartvorm. Snijd de taart in punten en serveer met een toefje slagroom en wat geraspte chocolade.
Voedingswaarde
Per portie:
- Energie: 350 kcal
- Vetten: 25 gram
- Koolhydraten: 30 gram
- Eiwitten: 5 gram
- Vezels: 1 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze stracciatella taart bevat witte chocolade, wat rijk is aan antioxidanten die het lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Pure chocolade bevat flavonoïden die het hart- en vaatstelsel ondersteunen. Daarnaast bevat deze taart ook eiwitten uit de eieren en slagroom, die nodig zijn voor de opbouw en het herstel van het lichaam.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 10 minuten
Totale tijd: 4 uur en 40 minuten