Traktatie Taart Jamin

Traktatie Taart Jamin

Uki traktatie taart Traktaties, Taart
Uki traktatie taart Traktaties, Taart from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Ingrediënten

– 250 gram bloem – 200 gram suiker – 200 gram boter – 4 eieren – 1 theelepel vanille-extract – 1 theelepel bakpoeder – 1 theelepel zout – 200 ml melk – 200 gram roomkaas – 200 gram poedersuiker – Vers fruit (bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen en frambozen)

Bereidingswijze

Stap 1: Het beslag maken

– Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. – Mix in een grote kom de boter en suiker tot een romig mengsel. – Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging. – Voeg het vanille-extract toe en mix nogmaals. – Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en zout. – Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en mix tot alles goed gemengd is. – Voeg de melk toe en mix tot een glad beslag.

Stap 2: De taart bakken

– Vet een taartvorm in en giet het beslag erin. – Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uit komt. – Laat de taart volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 3: De roomkaasglazuur maken

– Mix in een kom de roomkaas en poedersuiker tot een glad glazuur.

Stap 4: De taart versieren

– Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden. – Smeer een laag roomkaasglazuur op de onderste helft van de taart. – Leg een laag vers fruit op het glazuur. – Plaats de bovenste helft van de taart erop. – Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taart met het overgebleven roomkaasglazuur. – Versier de taart met extra vers fruit.

Voedingswaarde

– Calorieën: 400 per portie – Vet: 20 gram per portie – Koolhydraten: 50 gram per portie – Eiwit: 5 gram per portie

Gezondheidsvoordelen

– Fruit: Het verse fruit op de taart zorgt voor extra vitamines en mineralen. Het is een gezonde toevoeging en maakt de taart nog lekkerder. – Roomkaas: Hoewel roomkaas vet bevat, bevat het ook calcium en eiwitten. Matige consumptie kan helpen bij de opbouw en reparatie van spieren en botten.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 20 minuten – Bakken: 30-35 minuten – Totale tijd: 55-60 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *