Taart Dirk Vd Broek
Ingrediënten:
– 200 gram boter
– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 zakje vanillesuiker
– 250 milliliter slagroom
– 250 gram aardbeien
– 50 gram poedersuiker
Bereidingswijze:
Stap 1: Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
Stap 2: Boter en suiker mengen
Smelt de boter in een pan en laat het afkoelen. Klop de suiker met de eieren luchtig in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed door elkaar.
Stap 3: Bakmeel toevoegen
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en voeg de vanillesuiker toe. Mix alles goed door elkaar tot een glad beslag.
Stap 4: Taartbodem bakken
Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt als je deze in het midden van de taart steekt.
Stap 5: Taart laten afkoelen
Laat de taart afkoelen in de taartvorm voordat je deze uit de vorm haalt.
Stap 6: Slagroom kloppen
Klop de slagroom stijf in een kom. Voeg eventueel suiker toe naar smaak.
Stap 7: Taart vullen
Snijd de taart horizontaal doormidden. Besmeer de onderste helft met een laagje slagroom en verdeel de aardbeien erover. Leg de bovenste helft van de taart er weer bovenop.
Stap 8: Taart versieren
Bestuif de bovenkant van de taart met poedersuiker. Je kunt eventueel ook nog extra aardbeien bovenop de taart leggen ter decoratie.
Voedingswaarde:
– Calorieën: 350 kcal
– Vetten: 18 gram
– Koolhydraten: 42 gram
– Eiwitten: 5 gram
Gezondheidsvoordelen:
Deze taart bevat aardbeien, wat een goede bron is van vitamine C en antioxidanten. Vitamine C helpt het immuunsysteem te versterken en antioxidanten helpen het lichaam te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen.
Bereidingstijd:
– Voorbereiding: 15 minuten
– Bakken: 25-30 minuten
– Afkoelen: 1 uur
– Totaal: 1 uur en 45 minuten