Duitse Hazelnoot Taart

Duitse Hazelnoot Taart

Hazelnoot taart
Hazelnoot taart from www.ammerlaanonline.nl
www.ammerlaanonline.nl

Ingrediënten:

  • 200 gram hazelnoten
  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zout
  • 150 gram pure chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.

3. Laat de hazelnoten afkoelen en maal ze vervolgens fijn in een keukenmachine of met een vijzel.

4. Mix de boter en suiker samen in een kom tot een romig mengsel.

5. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.

6. Voeg de gemalen hazelnoten, bloem, bakpoeder, vanille-extract en zout toe aan het mengsel en mix tot een glad beslag.

7. Vet een taartvorm in en giet het beslag erin.

8. Bak de taart in het midden van de oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot de taart goudbruin en gaar is.

9. Laat de taart volledig afkoelen in de taartvorm.

10. Smelt de pure chocolade au bain-marie.

11. Haal de taart uit de vorm en giet de gesmolten chocolade over de bovenkant.

12. Strijk de chocolade gelijkmatig uit over de taart.

13. Laat de chocolade hard worden.

14. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.

15. Snijd de taart in stukken en serveer met een toefje slagroom.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 stuk

Calorieën: 350

Vet: 25 gram

Koolhydraten: 30 gram

Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Hazelnoten zijn een goede bron van gezonde vetten, vezels en verschillende vitaminen en mineralen.

Ze kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte, het verbeteren van de darmgezondheid en het versterken van het immuunsysteem.

Daarnaast bevatten hazelnoten antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van ontstekingen en het beschermen van de cellen tegen schade.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 35 minuten

Totaal: 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *