Vanille Vulling Voor Taart

Vanille Vulling Voor Taart

Lekkere Taartvulling Perfect Pastry
Lekkere Taartvulling Perfect Pastry from www.perfectpastry.nl
www.perfectpastry.nl

Ingrediënten

Voor de vulling:

– 500 ml melk

– 100 gram suiker

– 50 gram maïzena

– 2 eierdooiers

– 2 theelepels vanille-extract

Voor de taart:

– 250 gram bloem

– 125 gram boter

– 100 gram suiker

– 1 ei

– Snufje zout

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de taartbodem voor

1. Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom en kneed het geheel tot een deeg.

2. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

4. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad.

5. Bekleed een taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

6. Bak de taartbodem 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot deze goudbruin is.

7. Laat de taartbodem volledig afkoelen.

Stap 2: Maak de vanille vulling

1. Verwarm de melk in een pan op laag vuur, maar laat het niet koken.

2. In een aparte kom meng je de suiker en maïzena.

3. Voeg de eierdooiers toe aan het suiker-maïzena mengsel en roer goed door.

4. Giet een beetje van de warme melk bij het eiermengsel en roer goed door.

5. Giet het eiermengsel vervolgens terug in de pan met melk en verwarm het geheel op laag vuur.

6. Blijf roeren totdat de vulling dikker wordt en de gewenste consistentie heeft bereikt.

7. Haal de pan van het vuur en voeg het vanille-extract toe. Roer goed door.

8. Giet de vanille vulling in de afgekoelde taartbodem en strijk de bovenkant glad.

9. Zet de taart in de koelkast en laat deze minstens 2 uur opstijven.

Voedingswaarde

Deze vanille vulling bevat ongeveer 150 calorieën per portie van 100 gram.

Het bevat ook 6 gram vet, 20 gram koolhydraten en 3 gram eiwit.

Gezondheidsvoordelen

Deze vanille vulling is gemaakt met natuurlijke ingrediënten en bevat geen kunstmatige toevoegingen.

Vanille heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel en kan helpen bij het verminderen van stress en angst.

Daarnaast bevat vanille antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van ontstekingen in het lichaam.

De melk in deze vulling is een goede bron van calcium, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Baktijd: 20 minuten

Totaal: 2 uur en 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *