Taart Maken Met Botercreme En Fondant

Taart Maken Met Botercreme En Fondant

How to taart met botercrème petals Toetjes en Taarten
How to taart met botercrème petals Toetjes en Taarten from www.toetjesentaarten.nl
www.toetjesentaarten.nl

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

Voor de botercrème:

  • 250 gram boter
  • 500 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels melk

Voor de fondant:

  • 500 gram fondant
  • Voedingskleurstoffen naar keuze

Bereidingswijze

1. Voorbereiding

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je begint. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

2. Het maken van de taart

1. Klop de boter en suiker samen tot een luchtige massa.

2. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed na elke toevoeging.

3. Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg dit samen met het vanille-extract en het zout toe aan het beslag. Mix tot alles goed gemengd is.

4. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

5. Bak de taart in het midden van de oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.

6. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster voordat je verder gaat.

3. Het maken van de botercrème

1. Klop de boter tot een luchtige massa.

2. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en blijf kloppen tot alles goed gemengd is.

3. Voeg het vanille-extract en de melk toe en mix tot de botercrème glad en smeerbaar is.

4. Het bekleden van de taart met fondant

1. Rol de fondant uit op een met poedersuiker bestoven werkblad tot een dunne lap.

2. Til de fondant voorzichtig op en leg deze over de taart.

3. Strijk de fondant voorzichtig glad over de taart en snijd het overtollige fondant weg.

4. Versier de taart naar wens met behulp van voedingskleurstoffen en andere decoraties.

5. Serveer en geniet

Snijd de taart in mooie plakken en serveer. Geniet van je zelfgemaakte taart met botercrème en fondant!

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 plakje taart

Calorieën: 350

Vet: 15 gram

Koolhydraten: 50 gram

Eiwit: 4 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel taart niet bekend staat als een gezonde keuze, kan het af en toe genieten van een zelfgemaakte traktatie goed zijn voor de geestelijke gezondheid. Het delen van een stuk taart met vrienden of familie kan zorgen voor gelukkige en gezellige momenten.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bakken: 35 minuten

Totaal: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *