Pepa Big Taart
Ingrediënten
Om deze heerlijke Pepa Big taart te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 200 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 200 ml slagroom
- 200 gram aardbeien
- 200 gram frambozen
- 200 gram blauwe bessen
- 200 gram bosbessen
- 200 gram poedersuiker
Bereidingswijze
Volg deze stappen om de Pepa Big taart te maken:
Stap 1: Bereid de taartvorm voor
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
Stap 2: Maak het beslag
Klop de boter en suiker samen in een grote kom tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en klop goed na elke toevoeging. Zeef de bloem en bakpoeder boven het mengsel en vouw voorzichtig door tot alles goed gemengd is.
Stap 3: Bak de taart
Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt als je deze in het midden van de taart steekt. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.
Stap 4: Bereid de vulling voor
Klop de slagroom stijf en zet apart. Was de aardbeien, frambozen, blauwe bessen en bosbessen en snijd de aardbeien in plakjes. Bewaar een paar van elke bes voor de garnering.
Stap 5: Vul de taart
Snijd de afgekoelde taart horizontaal door midden. Bestrijk de onderste helft met een laag slagroom en verdeel de helft van de gesneden vruchten erover. Plaats de bovenste helft van de taart erop en bestrijk deze met slagroom. Garneer de taart met de overgebleven vruchten en bestrooi met poedersuiker.
Stap 6: Serveer
Snijd de Pepa Big taart in punten en serveer. Geniet van deze heerlijke en feestelijke taart!
Voedingswaarde
De voedingswaarde per portie (1/8 van de taart) is als volgt:
- Calorieën: 350
- Vetten: 20 gram
- Koolhydraten: 40 gram
- Eiwitten: 5 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze Pepa Big taart zit boordevol verse vruchten, wat zorgt voor een goede bron van vitamines en antioxidanten. De aardbeien leveren vitamine C en mangaan, terwijl de frambozen en bosbessen rijk zijn aan vezels en vitamine K. Blauwe bessen bevatten anthocyanen, een krachtige antioxidant die ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Door het gebruik van slagroom in de taart krijg je ook een dosis calcium binnen. Deze taart is een heerlijke traktatie die ook nog eens gezond is!
Bereidingstijd
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 35 minuten
Totaal: 55 minuten