Monchou Zacht En Luchtig Voor Taart

Monchou Zacht En Luchtig Voor Taart

Glutenvrije en lactosevrije koekjes Laura's Bakery
Glutenvrije en lactosevrije koekjes Laura's Bakery from www.laurasbakery.nl
www.laurasbakery.nl

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter

Voor de vulling:

  • 400 gram Monchou
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 ml slagroom

Voor de topping:

  • 200 gram aardbeien
  • 100 gram witte chocolade

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een springvorm van 24 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Stap 2: Bodem maken

Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg de gemalen biscuitjes toe. Meng goed door elkaar. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van de springvorm. Zet de vorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 3: Vulling maken

Mix de Monchou en suiker samen in een kom tot een glad mengsel. Voeg de eieren en vanille-extract toe en mix opnieuw tot alles goed gemengd is. Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig door het Monchou mengsel.

Stap 4: Taart bakken

Giet het Monchou mengsel over de biscuitbodem in de springvorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40-45 minuten, tot de vulling stevig is geworden. Laat de taart afkoelen in de springvorm.

Stap 5: Topping maken

Snijd de aardbeien in plakjes. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Giet de gesmolten chocolade over de taart en verdeel de plakjes aardbei eroverheen.

Voedingswaarde

Per portie (1/12 van de taart):

  • Calorieën: 380
  • Vet: 26 gram
  • Koolhydraten: 31 gram
  • Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze monchoutaart is een heerlijk dessert dat je af en toe kunt genieten. Het bevat een goede hoeveelheid vet en koolhydraten, wat zorgt voor energie. De monchou biedt eiwitten en calcium, wat belangrijk is voor sterke botten en spieren. De aardbeien bevatten vitamine C, vezels en antioxidanten die het immuunsysteem kunnen versterken. Geniet van deze taart als onderdeel van een gebalanceerd dieet.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Bakken: 40-45 minuten

Totaal: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *