Taart Zonder Ei Melk En Boter

Taart Zonder Ei Melk En Boter

Veganistische citroencake zonder eieren, melk of boter en met een
Veganistische citroencake zonder eieren, melk of boter en met een from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 200 ml water
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 snufje zout
  • 150 gram plantaardige roomkaas
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • Verse bessen en muntblaadjes voor decoratie

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in met wat zonnebloemolie en bestuif met wat bloem.

Stap 2: Het beslag maken

Neem een grote kom en meng hierin het zelfrijzend bakmeel, de suiker, zonnebloemolie, water, vanille-extract, citroenrasp en zout. Roer alles goed door elkaar tot een glad beslag.

Stap 3: De taart bakken

Giet het beslag in de ingevette taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden van de taart steekt.

Stap 4: De roomkaasglazuur maken

Terwijl de taart afkoelt, maak je de roomkaasglazuur. Neem een kom en mix hierin de plantaardige roomkaas, poedersuiker en citroensap tot een glad mengsel.

Stap 5: De taart decoreren

Wanneer de taart volledig is afgekoeld, kun je deze uit de taartvorm halen en op een serveerschaal plaatsen. Giet de roomkaasglazuur over de bovenkant van de taart en strijk dit glad met een spatel. Decoreer de taart met verse bessen en muntblaadjes.

Voedingswaarde

Deze taart zonder ei, melk en boter is niet alleen lekker, maar ook gezond. Het bevat minder vet en cholesterol dan traditionele taarten, en is daardoor een goede keuze voor mensen die een gezonde levensstijl nastreven. Hieronder vind je de voedingswaarde per portie van de taart:

  • Calorieën: 250
  • Vetten: 10 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 2 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze taart zonder ei, melk en boter is geschikt voor mensen met een allergie of intolerantie voor deze ingrediënten. Het gebruik van plantaardige roomkaas zorgt voor een romige smaak zonder het gebruik van zuivelproducten. Daarnaast bevat deze taart ook minder suiker dan traditionele taarten, waardoor het een gezondere keuze is voor mensen die op hun suikerinname willen letten. De toevoeging van verse bessen zorgt voor extra vitamines en antioxidanten.

Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereiding: 35 minuten
  • Totaal: 50 minuten

Geniet van je taart zonder ei, melk en boter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *