Bokkepootjestaart Met Monchou
Ingrediënten:
Voor het deeg:
- 200 gram bloem
- 200 gram poedersuiker
- 4 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
Voor de vulling:
- 300 gram Monchou
- 250 ml slagroom
- 75 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gram frambozen
- 100 gram bokkenpootjes
Bereidingswijze:
Stap 1: Het deeg maken
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng de bloem, poedersuiker, vanillesuiker en zout in een kom.
Scheid de eieren en klop het eiwit stijf.
Voeg de eidooiers toe aan het bloemmengsel en meng goed door.
Spatel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het mengsel.
Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem.
Bak het deeg in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
Stap 2: De vulling maken
Klop de Monchou los in een kom.
Klop in een andere kom de slagroom met de suiker en vanillesuiker stijf.
Spatel de Monchou voorzichtig door de slagroom.
Snijd de bokkenpootjes in stukjes.
Verdeel de helft van de vulling over het afgekoelde deeg.
Verdeel de frambozen en bokkenpootjes over de vulling.
Bedek de frambozen en bokkenpootjes met de rest van de vulling.
Stap 3: De taart afmaken
Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de taart eventueel met extra bokkenpootjes en frambozen.
Voedingswaarde per portie:
Calorieën: 350
Vet: 20 gram
Koolhydraten: 35 gram
Eiwitten: 5 gram
Gezondheidsvoordelen:
Deze bokkepootjestaart met Monchou bevat frambozen, die rijk zijn aan antioxidanten en vitamine C. Antioxidanten helpen het lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen, terwijl vitamine C het immuunsysteem ondersteunt. Daarnaast bevat de taart Monchou, wat een goede bron is van calcium en vitamine D voor sterke botten en tanden.
Bereidingstijd:
Voorbereiding: 30 minuten
Bakken: 15 minuten
Totale tijd: 2 uur en 45 minuten