Sinterklaas Taart Makkelijk
Ingrediënten:
- 250 gram speculaasjes
- 100 gram roomboter
- 500 ml slagroom
- 250 gram witte chocolade
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje klopfix
- 50 gram suiker
- 1 eetlepel cacaopoeder
- Sint en Piet chocolade decoraties
Bereidingswijze:
Bodem:
1. Verkruimel de speculaasjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller.
2. Smelt de roomboter in een pannetje en voeg de verkruimelde speculaasjes toe. Meng goed door elkaar.
3. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het speculaas-botermengsel over de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.
Vulling:
4. Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron. Laat iets afkoelen.
5. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker, klopfix en suiker.
6. Voeg de gesmolten witte chocolade toe aan de geklopte slagroom en meng voorzichtig door elkaar.
Opbouw:
7. Verdeel de helft van het slagroom-chocolademengsel over de speculaasbodem en strijk glad met een spatel.
8. Bestrooi met de helft van het cacaopoeder.
9. Verdeel de rest van het slagroom-chocolademengsel over de cacao laag en strijk weer glad.
10. Bestrooi met de rest van het cacaopoeder.
11. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Decoratie:
12. Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de springvorm.
13. Decoreer de taart met de Sint en Piet chocolade decoraties.
Voedingswaarde:
Portiegrootte: 1 stuk taart
Calorieën: 400
Vet: 25 gram
Koolhydraten: 40 gram
Eiwit: 5 gram
Gezondheidsvoordelen:
Hoewel deze taart niet de gezondste keuze is, kan het af en toe genieten van een lekkernij zoals deze ook bijdragen aan een gezonde levensstijl. Het is belangrijk om te onthouden dat het gaat om balans en matiging in het eetpatroon. De speculaasjes in deze taart bevatten kruiden zoals kaneel, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Witte chocolade bevat antioxidanten die kunnen bijdragen aan de bescherming van cellen tegen schade. Slagroom levert energie en vetten die nodig zijn voor het functioneren van het lichaam. Geniet dus met mate van deze heerlijke Sinterklaastaart!
Voorbereidingstijd:
15 minuten
Bereidingstijd:
10 minuten
Tota