Tortilla Taart Project Gezond
Ingrediënten
- 8 tortilla’s
- 500 gram gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 groene paprika, in blokjes gesneden
- 1 blikje maïs, uitgelekt
- 1 blikje kidneybonen, uitgelekt
- 200 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel oregano
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Stap 1: Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snijd de ui, knoflook, rode paprika en groene paprika in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Stap 2: Gehakt bakken
Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul.
Voeg de rode en groene paprika toe en bak deze mee tot ze zacht zijn.
Voeg het paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder, oregano, zout en peper toe en roer goed door.
Stap 3: Bonen en maïs toevoegen
Voeg de uitgelekte kidneybonen en maïs toe aan de pan en roer nogmaals goed door.
Laat het geheel nog 5 minuten pruttelen op laag vuur.
Stap 4: Tortilla’s vullen
Leg een tortilla in een ingevette taartvorm.
Verdeel een laag van het gehaktmengsel over de tortilla.
Strooi een handje geraspte kaas over het gehaktmengsel.
Herhaal deze stappen met de overige tortilla’s, gehaktmengsel en kaas.
Stap 5: Taart bakken
Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Stap 6: Serveren
Haal de taart uit de oven en laat deze even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Snijd de taart in punten en serveer met een frisse salade.
Voedingswaarde
Deze tortilla taart bevat per portie van 1/8e:
- Calorieën: 450
- Vetten: 20 gram
- Koolhydraten: 45 gram
- Eiwitten: 20 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze tortilla taart bevat een goede balans van koolhydraten, eiwitten en vetten. Het gehakt zorgt voor een goede bron van eiwitten, terwijl de bonen en maïs vezels en complexe koolhydraten bevatten. De paprika’s voegen vitamines en mineralen toe, terwijl de kaas zorgt voor calcium en vetten. Deze taart is een voedzame en vullende maaltijd.
Bereidingstijd
- Voorbereiding: 20 minuten
- Bereiding: 30 minuten
- Totaal: 50 minuten