Preitaart Met Spekjes Crème Fraiche

Preitaart Met Spekjes Crème Fraiche

RECEPT. Preitaart met spekjes Het Nieuwsblad
RECEPT. Preitaart met spekjes Het Nieuwsblad from www.nieuwsblad.be
www.nieuwsblad.be

Ingrediënten:

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 500 gram prei
  • 200 gram gerookte spekjes
  • 200 ml crème fraiche
  • 3 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter of olie. Rol het bladerdeeg uit en bekleed de taartvorm hiermee. Prik gaatjes in de bodem met een vork.

Stap 2: Prei snijden

Was de prei grondig en snijd deze in dunne ringen. Zorg ervoor dat je alleen het witte en lichtgroene deel van de prei gebruikt.

Stap 3: Spekjes bakken

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekjes knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Stap 4: Prei en spekjes mengen

Voeg de prei toe aan het vet van de spekjes in de koekenpan en bak deze op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Voeg de spekjes weer toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 5: Crème fraiche mengen

Klop de eieren los in een kom en voeg de crème fraiche toe. Meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de geraspte kaas, nootmuskaat, zout en peper toe en meng opnieuw.

Stap 6: Alles samenvoegen

Verdeel het prei-spekjesmengsel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm met bladerdeeg. Giet het crème fraiche mengsel er overheen.

Stap 7: Bakken

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de preitaart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarde:

Een portie preitaart met spekjes crème fraiche (1/6 van het geheel) bevat gemiddeld:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 20 gram
  • Eiwit: 12 gram
  • Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze preitaart is een heerlijke en voedzame maaltijd. Prei is rijk aan vitamine C, vitamine K en vezels. Het bevat ook antioxidanten die ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Daarnaast zijn de spekjes een goede bron van eiwitten en vitamine B12.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 30 minuten

Totaal: 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *