Griekse Yoghurt Taart Maken

Griekse Yoghurt Taart Maken

Griekse yoghurttaart met notenbodem Liefde voor bakken
Griekse yoghurttaart met notenbodem Liefde voor bakken from liefdevoorbakken.nl
liefdevoorbakken.nl

Ingrediëntenlijst:

  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram volkoren koekjes
  • 100 gram boter
  • 4 eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel maïzena
  • 250 gram gemengde bessen (aardbeien, bosbessen, frambozen)
  • Optioneel: muntblaadjes ter decoratie

Bereidingswijze:

Stap 1: Bereid de bodem van de taart voor

Verkruimel de volkoren koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en verkruimel ze met een deegroller. Smelt de boter in een pan en voeg de verkruimelde koekjes toe. Meng goed totdat de koekkruimels volledig bedekt zijn met boter.

Stap 2: Maak de taartbodem

Druk het koekmengsel stevig aan op de bodem van een taartvorm. Zorg ervoor dat de bodem gelijkmatig bedekt is. Plaats de taartvorm in de koelkast en laat de bodem minstens 30 minuten opstijven.

Stap 3: Maak de vulling voor de taart

Scheid de eieren en doe de eidooiers in een grote kom. Voeg de suiker toe aan de eidooiers en klop het mengsel goed door tot het licht en luchtig is. Voeg de Griekse yoghurt, vanille-extract en maïzena toe aan het mengsel en klop opnieuw tot alles goed gemengd is.

Stap 4: Klop de eiwitten

Klop de eiwitten stijf met een elektrische mixer of handmixer. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe aan het yoghurtmengsel en spatel voorzichtig door elkaar. Zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft.

Stap 5: Vul de taartvorm

Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het yoghurtmengsel voorzichtig over de koekjesbodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Plaats de taartvorm terug in de koelkast en laat de taart minstens 4 uur opstijven.

Stap 6: Versier de taart

Was de gemengde bessen en snijd de aardbeien in plakjes. Haal de taart uit de koelkast en verdeel de bessen over de bovenkant van de taart. Garneer eventueel met wat muntblaadjes voor een extra frisse touch.

Stap 7: Serveer en geniet!

Haal de taart voorzichtig uit de taartvorm en snijd in mooie punten. Serveer de Griekse yoghurt taart als dessert of bij de koffie. Geniet van deze heerlijke en gezonde traktatie!

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt taart
Calorieën: 250
Vetten: 12 gram
Koolhydraten: 30 gram
Eiwitten: 6 gram

Gezondheidsvoordelen van Griekse yoghurt taart:

Griekse yoghurt is een gezondere optie dan gewone yoghurt vanwege het hogere eiwitgehalte en lagere suikergehalte. Het bevat ook probiotica, wat gunstig is voor de spijsvertering en het immuunsysteem.

Deze taart bevat volkoren koekjes, wat zorgt voor een vezelrijke bodem. Vezels helpen de spijsvertering en zorgen voor een verzadigd gevoel.

Het toevoegen van gemengde bessen aan de taart zorgt voor extra antioxidanten, vitamines en mineralen. Bessen zijn ook laag in calorieën en bevatten veel voedingsstoffen.

Deze taart is een gezonde en smakelijke traktatie die je kunt genieten zonder schuldgevoel!

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 10 minuten
Koeltijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur en 40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *