Lekkere Taarten Zonder Oven

Lekkere Taarten Zonder Oven

Taarten zonder oven Liefde voor bakken
Taarten zonder oven Liefde voor bakken from liefdevoorbakken.nl
liefdevoorbakken.nl

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter

Voor de vulling:

  • 500 gram roomkaas
  • 200 gram poedersuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de topping:

  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • Verse vruchten naar keuze

Bereidingswijze:

Stap 1: De bodem

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla erop met een deegroller. Smelt de boter in een pan en voeg de verkruimelde biscuitjes toe. Meng goed door elkaar.

Stap 2: De vulling

Klop de roomkaas en poedersuiker samen in een grote kom tot een glad mengsel. Voeg de slagroom en vanille-extract toe en klop nogmaals goed door elkaar.

Stap 3: Het samenstellen

Pak een springvorm en verdeel het biscuitmengsel gelijkmatig over de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Giet de roomkaasvulling over de bodem en strijk glad met een spatel.

Stap 4: De topping

Klop de slagroom met de suiker stijf. Verdeel de opgeklopte slagroom over de taart en strijk glad. Garneer met verse vruchten naar keuze, zoals aardbeien, frambozen of kiwi’s.

Stap 5: Het opstijven

Zet de taart in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven. Haal voor het serveren de rand van de springvorm los en snijd de taart in punten.

Voedingswaarde:

Per portie:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwit: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze taart bevat veel verse vruchten, die rijk zijn aan vitamines en antioxidanten. De roomkaas en slagroom kunnen weliswaar wat calorierijk zijn, maar ze bevatten ook calcium en vitamine D. Geniet dus gerust van een stukje taart, maar eet met mate.

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 4 uur

Totale tijd: 4 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *