Violetta Taart Bestellen

Violetta Taart Bestellen

Violetta taart voor valery 12 jaar Lekker eten, Eten, Lekker
Violetta taart voor valery 12 jaar Lekker eten, Eten, Lekker from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Heerlijke taart met een vleugje violet

Introductie

Ben je op zoek naar een bijzondere taart voor een speciale gelegenheid? Dan is de Violetta taart perfect voor jou! Deze taart is niet alleen heerlijk van smaak, maar ziet er ook nog eens prachtig uit. In dit artikel vertellen we je alles over het bestellen van een Violetta taart, de ingrediënten die gebruikt worden, de bereidingswijze en de voedingswaarde. Zo kun je zelf aan de slag gaan of de taart gemakkelijk bestellen bij een professionele bakker.

Ingrediënten

Om een Violetta taart te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 250 gram bloem

– 200 gram suiker

– 200 gram roomboter

– 4 eieren

– 1 theelepel vanille-extract

– 2 theelepels bakpoeder

– 1 snufje zout

– 250 ml melk

– Paarse kleurstof

– Violetta-smaakstof

– 500 ml slagroom

– 4 eetlepels poedersuiker

– Verse viooltjes ter decoratie

Bereidingswijze

Volg onderstaande stappen om de Violetta taart te maken:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Meng de bloem, suiker, roomboter, eieren, vanille-extract, bakpoeder en zout in een kom. Mix het geheel goed door elkaar tot een glad beslag.

Stap 3: Voeg de melk toe aan het beslag en mix opnieuw goed door.

Stap 4: Voeg enkele druppels paarse kleurstof en violetta-smaakstof toe aan het beslag. Mix opnieuw goed door totdat de kleur en smaak goed verdeeld zijn.

Stap 5: Vet een bakvorm in met boter en bestuif met bloem. Giet het beslag in de bakvorm.

Stap 6: Bak de taart in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar. Prik met een satéprikker in het midden van de taart om te controleren of deze gaar is. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is de taart klaar.

Stap 7: Laat de taart afkoelen op een rooster.

Stap 8: Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.

Stap 9: Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden. Smeer de onderste helft in met een laagje slagroom en leg de bovenste helft er weer bovenop.

Stap 10: Smeer de buitenkant van de taart volledig in met slagroom.

Stap 11: Decoreer de taart met verse viooltjes.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van de Violetta taart per portie (1/12 van de taart) is als volgt:

– Calorieën: 400

– Koolhydraten: 40 gram

– Vetten: 25 gram

– Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel de Violetta taart niet per se gezond te noemen is, kan het wel bijdragen aan een geluksgevoel. Taart eten is namelijk iets waar veel mensen blij van worden. Daarnaast zijn viooltjes rijk aan antioxidanten en hebben ze een gunstige invloed op de huid. Geniet dus gerust van een stukje Violetta taart, maar houd het wel bij een verantwoorde portie.

Voorbereidingstijd, bereidingstijd en totale tijd

– Voorbereidingstijd: 20 minuten

– Bereidingstijd: 35 minuten

– Totale tijd: 55 minuten

Met deze uitgebreide beschrijving kun je zelf aan de slag gaan om een heerlijke Violetta taart te maken. Of je kunt ervoor kiezen om de taart te bestellen bij een bakker. Hoe je ook van deze bijzondere taart wilt genieten, het zal zeker een succes zijn op elke gelegenheid. Probeer het zelf en ontdek de heerlijke smaak van de Violetta taart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *