Appeltaart Met Bloem En Bakpoeder

Appeltaart Met Bloem En Bakpoeder

Appeltaart Bakken Recept Met Bloem Peter Brown Bruidstaart
Appeltaart Bakken Recept Met Bloem Peter Brown Bruidstaart from llirik6553530.blogspot.com
llirik6553530.blogspot.com

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram koude boter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 kilo appels
  • 75 gram rozijnen
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Vet een taartvorm in met boter.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom.
  4. Snijd de koude boter in kleine blokjes en voeg dit toe aan de bloem.
  5. Wrijf de boter met je vingers door de bloem totdat het mengsel op broodkruimels lijkt.
  6. Voeg de basterdsuiker toe en meng dit goed door het bloemmengsel.
  7. Klop het ei los in een aparte kom en voeg dit toe aan het bloemmengsel.
  8. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel.
  9. Verdeel het deeg in tweeën, waarbij één deel iets groter is dan het andere.
  10. Pak het grotere deel in plasticfolie en leg het in de koelkast.
  11. Bestuif je werkblad met bloem en rol het kleinere deel van het deeg uit tot een ronde lap.
  12. Bekleed de taartvorm met het deeg en druk goed aan.
  13. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne plakjes.
  14. Besprekel de appels met citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  15. Meng de appels met de rozijnen, kaneel en een snufje zout.
  16. Haal het grotere deel van het deeg uit de koelkast en rol dit uit tot een ronde lap.
  17. Leg de appelmix op het deeg in de taartvorm.
  18. Bedek de appels met het tweede deeglapje en druk de randen goed aan.
  19. Snijd overtollig deeg langs de randen weg.
  20. Maak met een mesje een paar kleine sneetjes in het deeg.
  21. Bak de appeltaart in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar.
  22. Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
  23. Serveer de appeltaart met een lekkere kop koffie of thee.

Voedingswaarde:

Per portie (1/12 van de taart):

  • Calorieën: 280
  • Vetten: 12 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 3 gram
  • Vezels: 4 gram

Gezondheidsvoordelen:

Appeltaart kan een bron van voedingsstoffen zijn, zoals vezels en vitamines. Daarnaast bevat het ook antioxidanten en kan het helpen bij de spijsvertering. Het is echter belangrijk om te matigen met de consumptie van appeltaart vanwege het hoge suiker- en vetgehalte.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 60 minuten

Totaal: 90 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *