Walnotentaart Binnenstebuiten
Ingrediënten:
- 200 gram bloem
- 100 gram boter
- 50 gram suiker
- 1 ei
- 200 gram walnoten
- 200 gram suiker
- 3 eieren
- 200 ml slagroom
- 1 theelepel vanille-extract
- snufje zout
Bereidingswijze:
Stap 1: Het deeg maken
Begin met het maken van het deeg voor de walnotentaart. Meng de bloem, boter, suiker en het ei in een kom. Kneed het geheel tot een soepel deeg en laat het rusten in de koelkast voor minimaal 30 minuten.
Stap 2: De walnotenvulling maken
Maal de walnoten fijn in een keukenmachine. Voeg de suiker, eieren, slagroom, vanille-extract en een snufje zout toe. Meng alles goed door elkaar tot een glad mengsel.
Stap 3: De taart bakken
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bekleed de bodem met het deeg. Giet het walnotenmengsel in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de walnotentaart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40-45 minuten, of tot de vulling stevig is geworden en de bovenkant goudbruin is.
Stap 4: Serveren
Laat de walnotentaart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Snijd de taart in punten en serveer met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Voedingswaarde:
Een portie walnotentaart binnenstebuiten (1 punt) bevat gemiddeld:
- Calorieën: 350
- Vet: 25 gram
- Koolhydraten: 30 gram
- Eiwitten: 6 gram
- Vezels: 3 gram
Gezondheidsvoordelen van walnoten:
Walnoten zijn niet alleen lekker, maar ook erg gezond. Ze bevatten veel goede vetten, vezels, vitaminen en mineralen. Het regelmatig eten van walnoten kan bijdragen aan een gezond hart, het verlagen van het cholesterolgehalte en het verbeteren van de hersenfunctie. Daarnaast kunnen walnoten ook helpen bij het afvallen, doordat ze langdurig een verzadigd gevoel geven.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur en 15 minuten