Chicks Love Food Loempiataart
Ingrediënten
- 6 vellen filodeeg
- 300 gram kipfilet
- 1 rode paprika
- 1 wortel
- 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel sambal
- 1 ei
- Olie om in te bakken
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Voorbereiding
1. Snijd de kipfilet, paprika, wortel, prei, knoflook en ui in kleine stukjes.
2. Verhit een beetje olie in een pan en bak de kipfilet gaar. Breng op smaak met zout en peper.
3. Haal de kipfilet uit de pan en zet apart.
4. Verhit opnieuw een beetje olie in dezelfde pan en bak de paprika, wortel, prei, knoflook en ui tot ze zacht zijn.
5. Voeg de gebakken kipfilet toe aan de groenten en meng goed door elkaar.
6. Voeg de sojasaus, oestersaus, gemberpoeder en sambal toe aan het mengsel en meng opnieuw goed door elkaar. Laat het mengsel afkoelen.
Loempiataart maken
7. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
8. Leg 1 vel filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
9. Bestrijk het vel filodeeg met een beetje olie.
10. Leg een tweede vel filodeeg op het eerste vel en bestrijk opnieuw met olie.
11. Herhaal dit proces met de resterende vellen filodeeg.
12. Schep het kip-groentenmengsel op het laatste vel filodeeg en verdeel gelijkmatig.
13. Vouw de zijkanten van het filodeeg over de vulling heen en rol het geheel op tot een taartvorm.
14. Bestrijk de bovenkant van de loempiataart met het losgeklopte ei.
15. Bak de loempiataart in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en knapperig in de voorverwarmde oven.
16. Haal de loempiataart uit de oven en laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Voedingswaarde
Portiegrootte: 1 stuk loempiataart
Calorieën: 280
Vet: 12 gram
Koolhydraten: 23 gram
Eiwit: 18 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze loempiataart is gemaakt met verse groenten en mager kipfilet, waardoor het een gezonde keuze is. Groenten bevatten veel vitamines, mineralen en voedingsvezels die goed zijn voor je gezondheid. Kipfilet is een goede bron van eiwitten en bevat weinig vet. Door het gebruik van filodeeg in plaats van bladerdeeg is deze taart ook lichter en minder vet.
Benodigde tijd
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 40 minuten
Totaal: 1 uur