Witte Choco Mascarponetaart Met Bosvruchten

Witte Choco Mascarponetaart Met Bosvruchten

Witte met bosvruchten Recept in 2021 Voedsel
Witte met bosvruchten Recept in 2021 Voedsel from br.pinterest.com
br.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 200 gram witte chocolade
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram roomboter
  • 300 gram bosvruchten (aardbeien, frambozen, bramen, enz.)
  • Extra bosvruchten voor decoratie
  • Verse muntblaadjes voor decoratie

Bereidingswijze:

Stap 1 – De bodem maken:

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller totdat ze fijn zijn. Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur en voeg de verkruimelde biscuitjes toe. Meng goed door elkaar totdat alle biscuitjes bedekt zijn met de gesmolten boter.

Stort het mengsel in een springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast en laat de bodem minimaal 30 minuten opstijven.

Stap 2 – De vulling maken:

Breek de witte chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen. Mix in een grote kom de mascarpone, slagroom en poedersuiker tot een luchtig mengsel. Voeg de gesmolten witte chocolade toe en mix nog even kort door.

Stap 3 – De taart afmaken:

Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de helft van het mascarponemengsel over de bodem. Verdeel hierover de helft van de bosvruchten. Herhaal deze laagjes nog een keer met de rest van het mascarponemengsel en de bosvruchten.

Strijk de bovenkant van de taart glad met een spatel en zet de taart terug in de koelkast. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven, maar het liefst een hele nacht.

Voedingswaarde:

De witte choco mascarponetaart met bosvruchten bevat per portie (1/8 van de taart):

  • Energie: 400 kcal
  • Vetten: 25 gram
  • Verzadigde vetten: 14 gram
  • Koolhydraten: 39 gram
  • Suikers: 25 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Zout: 0.1 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze witte choco mascarponetaart met bosvruchten bevat antioxidanten uit de bosvruchten, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in ons lichaam. Bosvruchten zijn ook rijk aan vitamine C, vezels en mineralen, waardoor ze een gezonde toevoeging zijn aan dit dessert.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 10 minuten

Totale tijd: 4 uur en 40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *